Kembridžu jaunie tituli. Kad hercogi taps par Velsas princi un princesi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pēc ziņām par karalienes Elizabetes II nāvi un karaļa Čārlza kļūšanu par monarhu princis Viljams un Ketrīna iegūst jaunus titulus. Kembridžas hercogi jau pievienojuši savus jaunos titulus sociālo tīklu kontiem. Vai princis Viljams iegūs sava tēva titulu - Velsas princis?

Neilgi pēc tam, kad Bekingemas pils ceturtdien, 8. septembrī, paziņoja, ka 96 gadus vecā karaliene mirusi Balmoralas pilī, Skotijā, oficiālie @KensingtonRoyal Twitter un Instagram konti tika atjaunināti kā "Kornvolas un Kembridžas hercogs un hercogiene".

Kornvolas hercogu titulu tradicionāli ieņem valdošā Lielbritānijas monarha vecākais dēls, un hercogienes titulu iegūst viņa sieva.

Princis Viljams un Keita abi ir 40 gadus veci, pazīstami ar Kembridžas hercoga un hercogienes tituliem. Šos titulus viņiem 2011. gada aprīļa kāzu dienā piešķīra karaliene, Viljama vecmāmiņa.

Foto: Reuters / Scanpix

Paredzams, ka pāris pārmantos arī Velsas prinča un princeses titulus.

Karalim Čārlzam III, kuram līdz karalienes nāvei piederēja Velsas prinča tituls,  iepriekš bija arī Kornvolas hercoga un Rotēzijas hercoga tituls.

Velsas prinča titulu parasti piešķir vīriešu kārtas mantiniekam. Edvardam VIII piederēja tituls lielāko savas dzīves daļu, pirms viņš kāpa tronī un pēc tam dažu mēnešu laikā atteicās no tā.

Tomēr Velsas prinča tituls Viljamam nepienāksies uzreiz pēc vecmāmiņas nāves: to piešķir suverēns. Pats karalis Čārlzs III saņēma Velsas prinča titulu tikai deviņu gadu vecumā no savas mātes.

1969. gadā Kērnarvonas pilī karaliene Elizabete oficiāli kronēja Čārlzu par Velsas princi. Prinča Viljama nelaiķa māte princese Diāna kļuva par Velsas princesi, kad 1981. gadā apprecējās ar tagadējo karali Čārlzu III. 

Karaļa sieva Kamilla, kas iepriekš bija Kornvolas hercogiene, tagad uzņemsies karalienes konsortes lomu. “Karaliene konsorte” attiecas uz valdošā karaļa dzīvesbiedri un tas nozīmē, ka Kamillas tituls būtu “karaliene Kamilla”.

Foto: Sēras Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu