Jau šajā nedēļas nogalē Biķernieku trases "Raganas Katlā" notiks drifta sacensības

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Drifts atgriežas "Raganas katlā", Biķernieku trasē - vienā no bīstamākajām trasēm Eiropā. Svētdien, 11. septembrī, notiks aizraujošas sacensības "Baltic Grand Final" un Latvijas/Igaunijas/Lietuvas čempionāta posmi, kā arī Latvijas un Igaunijas drifta čempionāta "Semi pro" klases posmi.

Šogad Raganas katlā sagaidāms prāvs dalībnieku skaits, PRO klasē dalību pieteikuši 33 dalībnieki, bet "Semi Pro" klasē 28 sportisti.

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot pilotu līmeni, un to, ka šīs sacensības būs Baltijas čempionāta fināls, posms noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.

"Raganas katls" piesaista braucējus un skatītājus ar savu specifiku - drifts netiek vērots no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem, kā arī ieeja Raganas katlā ir no pavisam citas puses Biķerniekos- no Biķernieku ielas, jeb meža puses.

Foto: "Raganas katlā" drifts jau šajā nedēļas nogalē

No dalībnieku parka nav iespējams redzēt trasi, tāpēc visi braucēji, mehāniķi, skatītāji satiekas vienuviet, iekšpus raganas katlam, lai kopā baudītu sacensības. "Raganas katlā" ir atvērtais dalībnieku parks, kuru nemaz nav iespējams apiet, jo savādāk nebūs nemaz iespējas nokļūt līdz sacensību norisei.

No trases malās esošajiem kalniņiem ir iespējams pārredzēt teju visu trasi. Arī šogad tiks izvietots video ekrāns skatītājiem trases pārredzēšanai, un ekrāns arī dalībnieku parkā. Papildus, šī ir tā reize, kad organizatori aicina droši ņemt līdzi savus krēslus, pufus u.t.t. no mājām, lai ar komfortu baudītu driftu "Raganas katlā".

Saistībā ar to, ka šogad "Raganas katlā" norisināsies Baltijas drifta čempionāta noslēdzošais posms cīņas būs īpaši aizraujošas, jo tiks noskaidroti labākie. Pašlaik Baltijas līderis ir igaunis Kevins Pesurs ar 390 punktiem, kuram seko lietuvietis Donatas Macpreikša ar 300,5 punktiem, un tur pat latvietis Raivis Alkšārs ar 278 punktiem. Bet te vēl cīņa nebeidzas, turpat ir arī lietuvieši Gediminas Levickas un Valdas Vindžigelskis, igaunis Ao Vaida, un teorijā arī latvieši Nikolass Bertāns ar Edgaru Kroģeri var piedalīties cīņā par sezonas pjedestālu.

Kopā ar Baltijas posmu norisināsies arī Lietuvas drifta čempionāta posms, kurš arī būs noslēdzošais posms lietuviešiem 2022. gada sezonā, tur par pjedestāla augstāko pakāpienu cīnās 5 lietuviešu braucēji- Andrius Vasiliauskas, Donatas Macpreikšas, Gediminas Levickas, Simas Kvietkauskas un Valdas Vindžigelskis.

Papildus norisināsies arī Livonijas drifta čempionāta posms, šis gan būs pirmspēdējais pirms lielā fināla Oktobrī Biķerniekos, bet arī tur cīņa ir sīva, un vairāki Latvijas un Igaunijas sportisti cīnās par sezonas kopvērtējumu.

Lai to visu padarītu vēl interesantāku, cīņai Raganas katlā pievienosies arī vieni no vadošajiem PRO drifta sportistiem Latvijā, kā pirmās savas sacensības 2022 gada sezonā, kā arī savas pirmās sacensības Raganas Katlā aizvadīs HGK komandas braucējs Kristaps Blušs, kurš, protams, sacensībās piedalīsies ar tepat Latvijā būvēto BMW E92 "Eurofighter".

Blušs "Raganas katlā" ir braucis filmējot video kopā ar FD zvaigzni Raienu Tuerku "Lapse in Latvia" kā ari filmējot kopā ar "Robyworks" HGK komandas būvēto BMW F22 "Eurofighter" promo video, kuru "Youtube" vien ir noskatījušies vairāk kā 1,3 miljons skatītāju.

Blušam pievienosies arī Ivo Cīrulis, kurš šogad testē savu jauno auto, noteikti jāpiemin, ka uz starta redzēsim arī Nikolasu Bertānu, kurš šogad piedalās dažādās starptautiskās sacensībās Eiropā un 6 posmos katrā ir kāpis uz goda pjedestāla.

Bez aizraujošām cīņām noteikti neizpaliks arī Semi Pro klase, kur savus oficiālos posmus aizvadīs gan Latvijas, gan Igaunijas sportisti. Jāpiemin gan, ka šie ir pirmspēdējie posmi sportistiem sezonā, un cīņa paliek tikai aiz vien aizraujošāka. Interesantākā nianse ir tā, ka pirmo reizi Latvijas drifta Semi Pro klasē uz esošo brīdi TOP3 ir tikai viens latvietis, un divi igauņi, kas noteikti nebūs pa prātam citiem latviešiem.

Pašlaik čempionāta līderis ir Jānis Bērziņš, kurš starp citu 2021 gadā ieguva populārākā, jeb fanu iemīļotākā driftera titulu. Jānim seko divi igauņi, Karels Piroja un Mihaels Reiljans, bet tur pat ir arī latvieši Lācis, Jankovskis, Murajs, Jenčs un Luters, kuriem noteikti ir vēl iespēja sevi pierādīt, lai cīnītos par pilnu latviešu pjedestālu sezonas noslēgumā. Ņemot vērā ka šis ir sezonas piektais posms domājams ka starp pirmajiem 15 dalībniekiem kopvērtējumā vēl viss var krasi mainīties.

Sacensību programma:

Sestdiena, 10.septembris: 12:00 -18:50 Treniņu braucieni Pro un Semi pro klasēm

Svētdiena, 11. septembris:

Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00

09:00-10:30 Treniņbraucieni Pro un Semi pro klases

10:40 Pro kvalifikācijas braucieni

12:10 Semi Pro kvalifikācijas braucieni

13:30 Sacensību oficiālā atklāšana

14:00 Pro Tandēmu braucieni

16:45 Semi Pro tandēmu braucieni 20:00 Apbalvošanas ceremonija

Svētdien skatītāju zonā bezmaksas darbosies bērnu atrakcija. Skatītājiem būs pieejama bezmaksas auto stāvvietas trases teritorijā, ar limitētu skaitu, un papildus var izmantot arī auto stāvvietu blakus ieejai Nr.2 uz Biķernieku ielas. Biļetes ir pieejamas gan iepriekš pārdošanā- www.bilesuserviss.lv, kā arī biļetes būs pieejamas uz vietas sacensību dienā. Biļetes ietver ieeju dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām.

Ar biļeti kas iegādāta uz sacensībām 11.09.2022 var apmeklēt arī 10.09.2022 treniņus, kuri ir iekļauti biļetē kā ekstra bonuss. Tikai 10.09.2022 treniņu apmeklēšana maksā 10 EUR un šādas biļetes būs pieejamas tikai sestdien uz vietas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu