Kariņš nepiedalīsies diskusijās ar Lemberga līdzdalību (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plāno piedalīties tajās priekšvēlēšanu diskusijās, kurās nebūs koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs, pašreizējais Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ministru prezidenta padomnieks Sandris Sabajevs uzsvēra, ka premjers piedalīsies priekšvēlēšanu diskusijās septembrī, kas atbildīs partiju apvienības "Jaunā vienotība" valdes lēmumam, proti, tajās nepiedalīsies par smagiem noziegumiem pirmajā instancē notiesāta un stratēģisko partneru drošības jomā sankcionēta persona.

Sabajevs atzīmēja, ka Ministru prezidents aicina ikvienu Latvijas pilsoni būt aktīvam, izvērtēt politisko partiju programmas, sekot līdzi priekšvēlēšanu diskusijām un piedalīties Saeimas vēlēšanās.

TVNET jau rakstīja, ka Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicinājusi Kariņu neizvairīties no piedalīšanās priekšvēlēšanu debatēs un citos mediju diskusiju raidījumos.

Asociācija norāda, ka jau vairākus mēnešus virkne mediju aicina Kariņu piedalīties raidījumos, kuros bija iecerēts iztirzāt premjera atbildību par valdības lēmumiem, kā arī noskaidrot valdības vadītāja viedokli par sabiedrībai būtiskiem notikumiem un pārmaiņām. Tomēr premjerministrs ilgstoši atsaka dalību, lai gan mediji pretimnākoši piedāvājuši viņam izvēlēties sev izdevīgu laiku.

"Īpaši uzkrītoša izvairīšanās ir kļuvusi priekšvēlēšanu debašu laikā, kur diskusijām regulāri tiek virzīti citi viņa partijas pārstāvji, lai gan jautājumi skar viņa atbildības jomu un ir uzdodami partijas izvirzītajam premjerministra kandidātam," teikts LŽA paziņojumā.

Atteikumus saņēmuši dažādi mediji un raidījumi, tostarp, Latvijas Televīzijas raidījums "Kas notiek Latvijā?", debašu cikls "Izvēlies nākotni" un raidījums "Aizliegtais paņēmiens", TV3 raidījums "Nekā Personīga", portāls "Delfi", portāls "Tvnet", "Re:TV", Latvijas Radio un citi.

Preses konferencē pēc tikšanās ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā (FICIL) Kariņš paziņoja, ka viņš plāno apmeklēt priekšvēlēšanu diskusijas un raidījumus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu