Lielbritānijas karaļa pasludināšanas ceremonijā Čārlzu III pavada satraukums (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Divas dienas pēc Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāves (08.09.) Svētā Džeimsa pilī, speciālā koncilā notikusi jaunā karaļa Čārlza III proklomēšana jeb ceremoniālā karaļa atzīšana. Varēja manīt, ka princis nudien ir satraucies šajā brīdī. 

Čārlzs kļuva par Lielbritānijas karali brīdī, kad nomira viņa māte - karaliene Elizabete II.

Oficiālā padome parasti tiek sasaukta pēc iespējas ātrāk pēc suverēna nāves, lai oficiāli pasludinātu monarha varas pēcteci. Tas vēsturiski notiek Svētā Džeimsa pilī, suverēna oficiālajā rezidencē.

Foto: AFP / Scanpix

Koncilā vēlreiz oficiāli paziņoja par karalienes Elizabetes II nāvi un nosauc nākamā karaļa vārdu.

Jaunā karaļa proklamāciju bez karaļa Čārlza III parakstīja vairāki liecinieki, tostarp troņmantnieks Velsas princis Viljams, karaliene konsorte un premjerministre Liza Trasta.

Parakstīšanas brīdī, Čārlzs III bija ļoti satraucies, ko varēja manīt pēc trīcošajām rokām. Un nav brīnums, jo šī ceremonija tiek veikta pirmo reizi - kad oficiālā monarha paziņošana notika ar Elizabeti, Čārlzs bija mazs zēns. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Pēc tam proklamāciju publiski nolasīja Apvienotās Karalistes Padomes lordpriekšsēdētāja Penija Mordaunta.

Kopā ar Čārlzu III šajā svarīgajā brīdī bija viņa sieva, karaliene konsorte Kamilla un troņmantnieks, Velsas princis Viljams.

Koncila otrā daļā pats karalis Čārlzs III teica publisku runu un solījumu.

Foto: AFP / Scanpix

Pēc oficiālās daļas šis dokuments tika nolasīts publiski no pils balkona. Pēc tam atskanēja gaviles un lielgabalu zalves. 

Karogi, kas bija nolaisti sērās par mirušo karalieni, uz brīdi plīvoja pilnā mastā, jo Lielbritānijai tagad oficiāli jauns karalis - Čārlzs III.

Tomēr pēc pasākuma karogi atkal nolaisti pusmastā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu