Dramatiskā video zobenvaļu bars ar īpašu paņēmienu nomedī roni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Dramatiskā video parādīts bars zobenvaļu, kuri, izmantojot retu medīšanas paņēmienu, Antarktīdas saltajos ūdeņos iesprosto un nogalina roni.

Video ir daļa no “BBC” jaunās dokumentālās filmas “Frozen Planet II” (Sasalusī planēta II). Tajā četri zobenvaļi, kas dēvēti arī par plēsoņdelfīniem, uzbrūk ronim, kas vientuļš patvēries uz ledus gabala.

Zobenvaļi uzbrukumu sāk, peldot sānu pie sāna, tādā veidā radot viļņus, kas mazākos gabalos salauž ledu, uz kura atrodas nelaimīgais ronis. Otrais zobenvaļu radītais vilnis roni no ledus notriec ūdenī, kur tas kļūst par vaļu maltīti.

Tiesa, pirms tam tas ir jānoķer. Tāpēc, lai ronim izraisītu apjukumu, vaļi tā virzienā raida burbuļus, padarot to vieglāk notveramu.

VIDEO: ZOBENVAĻI NOMEDĪ RONI

Uz Zemes ir aptuveni 100 zobenvaļi, kas mēdz izmantot visai sarežģītus un organizētus medīšanas paņēmienus. Šajā video redzamo paņēmienu dēvē par “viļņu triecienu”.

Zobenvaļi ir pazīstami arī ar saviem precīzajiem uzbrukumiem, proti, šie dzīvnieki spēj ar teju ķirurģisku precizitāti izraut no baltās haizivs tās iekšējos orgānus, piemēram, aknas.

Zobenvaļus nebiedē arī lielāki dzīvnieki. Retā video, kas publicēts šā gada pirmajā pusē, redzams, kā zobenvaļi uzbrūk un nogalina vismaz divus zilos vaļus – lielākos dzīvniekus uz planētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu