Atklās atbalsta programmu LGBTQ jauniešiem un viņu ģimenēm (7)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Āgenskalna tirgus Jauniešu stacijā ceturtdien, 15.septembrī, plkst.15 norisināsies LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" projekta "Iznākt ārā no skapja" atklāšana un prezentācija.

Projekta "Iznākt ārā no skapja" stāsta par LGBTQ kopienas cilvēku dažādām pieredzēm, un tā mērķis ir iedrošināt LGBTQ jauniešus un viņu ģimenes "iznākšanas no skapja" procesā, aģentūrai LETA pavēstīja apvienības valdes loceklis Kaspars Zālītis.

Projekts ir četru video stāstu sērija, kurās Anna, Dans un Andrejs, kā arī mamma Everita dalās savā pieredzē un emocijās, kāds ir bijis ceļš, pieņemot savu vai sava bērna identitāti, vai mainījušās attiecības ģimenē. Sākot no "iznākšanas" ar "Facebook" vai "Youtube" video bloga ieraksta palīdzību un pirmās skolas mīlestības, visbeidzot ar to, ka "iznākt" nemaz nav bijis nepieciešams, jo bērns vienmēr dzīvojis savu autentiskāko dzīvi un mamma vienmēr ir zinājusi.

Zālītis skaidroja, ka ar šo projektu plānots darīt zināmu, ka LGBTQ kopienas jaunieši un viņu ģimenes nav vieni, un labākais, ko jebkurš vecāks var darīt, ir vienkārši mīlēt un pieņemt savu bērnus tādus, kādi viņi ir.

Projekta materiālu un video sērijas prezentācijas ietvaros norisināsies arī vērtīga saruna par iekļaujošas sabiedrības nozīmi LGBTQ cilvēku dzīvē. Sarunu vadīs LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes locekle Elīna Geida. Tāpat sarunā piedalīsies podkāsta "Pa kluso" vadītāja Laura Grēviņa un viens no projekta varoņiem - Andrejs Kličuks.

Prezentācijas laikā visi interesenti varēs ne tikai iedvesmoties no citiem "iznākšanas no skapja" stāstiem, bet arī labāk izprast šī procesa nozīmi LGBTQ kopienas cilvēku dzīvē un iepazīties ar praktiskiem padomiem, kā atbalstīt sevi un savus tuviniekus.

Pasākumu atklās Īrijas vēstniece Latvijā Īmera Frīla un LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes loceklis Zālītis.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu