Karalim Čārlzam III tiekot pie "paaugstinājuma", 100 viņa svītas darbinieki var zaudēt darbu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Aptuveni 100 cilvēki, kuri strādāja prinča Čārlza svītā, tagad varētu zaudēt darbu, jo Čārlzs kļuvis par karali, vēsta CNN.

Karaļa Čārlza bijušās Londonas rezidences Klarensa nama darbinieki informēti, ka viņi jau nākamnedēļ var zaudēt darbu, ziņoja “The Guardian”, atsaucoties uz kādu avotu karaļnamā. Darbinieki par iespējamo darba zaudēšanu informēti karalienes Elizabetes II atvadu ceremonijas laikā Edinburgā.

Tie darbinieki, kuri drīzumā varētu zaudēt darbu, ir privātie sekretāri un cilvēki, kuri strādāja finanšu un komunikācijas jomās.

Sabiedrisko un komercpakalpojumu savienība (PCS) aicinājusi nekavējoties izbeigt darbinieku atlaišanas procesu norādot, ka virkne strādājošo Klarensa namā strādājuši vairākas desmitgades.

“Paziņojums par strādājošo iespējamo atlaišanu nacionālo sēru perioda laikā ir ļoti nepatīkams žests no karaļnama,” teikts PCS paziņojumā.

Uz Karaliskās ģimenes apkalpojošo personālu Bakingemas, Vindzoras un citās pilīs neattiecas virkne nodarbinātības likumu. PCS norāda, ka izņēmumi neattiecas uz Klarensa namu.

“Ātrums un mērogs iespējamajām pārmaiņām ir ekstremāls,” sacīja PCS ģenerālsekretārs Marks Servotka. Viņš piebilda, ka nav skaidrs, kādi darbinieki būs vajadzīgi jaunajam Velsas princim Viljamam, kurš kļūs par jauno Klarensa nama iemītnieku.

“Daudzi strādājošie ir ilgi un nesavtīgi atbalstījuši jauno karali sēru periodā, strādājot virsstundas. Nav godīgi, ka atlaišanas paziņojums tiks piešķirts kā pateicība,” norāda PCS.

Savienība norāda, ka tā pēc iespējas drīzāk apmeklēs Klarensa namu, lai iegūtu pilnvērtīgu informāciju par strādājošajiem un viņu tiesībām atlaišanas gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu