Ukrainas debesīs parādījušies vairāki desmiti NLO (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Trasējošie lādiņi un drons Kijivas naksnīgajās debesīs.
Trasējošie lādiņi un drons Kijivas naksnīgajās debesīs. Foto: Reuters / Scanpix

Ukrainas Nacionālās zinātņu akadēmijas galvenā astronomiskā observatorija jaunā ziņojumā paudusi bažas par to, ka virs Kijivas parādījušies vairāki nezināmi lidojoši objekti (NLO).

Protams, ņemot vērā to, ka notiek karš un Ukraina cīņā pret okupantiem plaši izmanto dažādus dronus un citus lidaparātus, visticamāk, šie NLO ir militāri rīki, kas lido pārāk ātri, lai tos varētu identificēt.

Pētījumā, kas publicēts datubāzē “arXiv”, bet vēl nav recenzēts, ukraiņu astronomi aprakstījuši šos NLO, kas novēroti virs Kijivas un tās tuvumā esošām apdzīvotajām vietām. Izmantojot īpaši kalibrētas kameras divās laikapstākļu stacijās Kijivā un Vinarivkā, astronomi novēroja desmitiem objektu, kurus “nevar zinātniski identificēt kā zināmu dabisku fenomenu,” rakstīts ziņojumā.

Šos objektus pētnieki sadalījuši divās kategorijās: “kosmiskie” un “fantomi”. Ziņojumā skaidrots, ka “kosmiskie” objekti ir spožāki par debesīm to fonā. Savukārt “fantomi” ir tumši, gandrīz pilnīgi melni objekti. Tie var būt 3 līdz 12 metru plati un var sasniegt pat 53 tūkstošus kilometru stundā lielu ātrumu. Salīdzinājumam – starptautiskā ballistiskā raķete var sasniegt 24 tūkstošus kilometru stundā lielu ātrumu, raksta “Live Science”.

Astronomi savā pētījumā nesteidz spriest par to, kas šie objekti īsti varētu būt. Drīzāk šis pētījums koncentrējas uz aprēķiniem un metodēm, kas izmantotas, lai šos objektus uztvertu.

Ņemot vērā to, ka februārī Krievija iebruka Ukrainā, ir ticams, ka jaunajā ziņojumā aprakstītie objekti ir saistīti ar novērošanas vai militārām tehnoloģijām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu