Pētnieki atklājuši labāko metodi, kā nomierināt raudošu zīdaini (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Raudošs zīdainis.
Raudošs zīdainis. Foto: Pixabay

Japānas un Itālijas zinātnieki publicējuši pavisam jaunu pētījumu, kurā izanalizēts optimālais veids, kā nomierināt raudošu zīdaini.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Current Biology”, noskaidrots, ka raudošu zīdaini vislabāk nomierināt šādi: vienam no vecākiem mazulis jāpaņem rokās, 5 minūtes ar to jāpastaigā, tad 5 līdz 8 minūtes jāpasēž, auklējot bērnu klēpī, bet tad jāliek atpakaļ gultiņā.

“Aptuveni 20 līdz 30 procenti zīdaiņu bez redzama iemesla mēdz raudāt un piedzīvo grūtības aizmigt, vecākiem izraisot stresu un retos gadījumos pat rosinot nelabvēlīgu attieksmi pret bērnu. Dažādi miega vingrinājumi vai vecāku apmācības programmas var zīdaiņa raudāšanas un miega problēmas risināt ilgtermiņā, tomēr ir vajadzīgi arī ieteikumi, kā uzvesties konkrētajā brīdī,” rakstīts pētījuma ievadā.

Lai noskaidrotu labāko metodi, pētījuma praktiskajā daļā zinātnieki filmēja vecākus, kas auklē, nēsā, šūpo un liek gulēt savu zīdaini.

“Zīdaiņa raudas mazina kustība, nevis nekustīga turēšana,” kopsavilkumā raksta pētnieki.

Pētījumā piedalījās 32 zīdaiņi vecumā no 0 līdz 7 mēnešiem un viņu bioloģiskās mātes. Dalībnieki dzīvoja vai nu Itālijā, vai Japānā. Eksperimenti tika veikti 1 līdz 2 stundas pēc barošanas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu