Foto ⟩ Tārgales pagastā atklāts 70 miljonus vērtais vēja parks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atklāts Tārgales sauszemes vēja parks
Atklāts Tārgales sauszemes vēja parks Foto: Publicitātes foto

Ventspils novada Tārgales pagastā ceturtdien, 15. septembrī, atklāts Igaunijas enerģētikas uzņēmumu grupas "Utilitas" vēja parks "Tārgale", informēja uzņēmuma pārstāvji.

Vēja parks "Tārgale" sastāv no 14 turbīnām, ko piegādāja turbīnu ražotājs "Vestas".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs vēja parka atklāšanas pasākuma uzsvēra Tārgales vēja parka ieguldījumu Latvijas atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanā, norādot, ka Krievijas sāktais karš Ukrainā un tā izraisītais enerģijas cenu kāpums apliecina, ka Latvijai daudz ātrāk jānodrošina enerģētiskā neatkarība.

Kā norādīja Plešs, jo vairāk jaudas tiks saražots Latvijā, jo mazāk būs jāmaksā par elektrību. "Tāda mēroga projekti kā Tārgales vēja parks viennozīmīgi sekmēs šo mērķu sasniegšanu," pauda Plešs, norādot, ka šis parks būtiski palielinās zaļās enerģijas īpatsvaru Latvijā.

"Utilitas Group" vadītājs Prīts Koits pasākumā norādīja, ka strauja energoapgādes drošības stiprināšana visai Eiropai šobrīd ir svarīgāka nekā jebkad agrāk.

Viņš pauda, ka vēja enerģijai Baltijas reģionā ir liels potenciāls un tās attīstība ir vienlīdz svarīga gan klimata mērķu sasniegšanai, gan enerģētiskās drošības nodrošināšanai.

Kā ziņots, vēja parka "Tārgale" būvniecība Ventspils novadā sākās pērn aprīlī. Kopējās projekta investīcijas ir 70 miljoni eiro.

"Utilitas" ir atjaunojamās enerģijas ražotāja Igaunijā. 2021.gadā "Utilitas" saražoja 1,7 teravatstundas (TWh) siltumenerģijas un 330 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas. "Utilitas" konsolidētie ieņēmumi 2021.gadā bija 161 miljons eiro un aktīvi 486 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu