Emocionāli: karalienes Elizabeti II piemiņas sardzē stājas viņas astoņi mazbērni (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II šķirstu Vestminsteras zālē šovakar apstāvēja jeb piemiņas sardzē stājās astoņi viņas mazbērni: Velsas princis Viljams, Saseksas hercogs, princis Harijs, princeses Beatrise un Eiženija, Zāra Tindala, Pīters Filips, lēdija Luīze Vindzora un vikonts Severns Džeims. 

Princis Viljams un princis Harijs bija tērpušies militārās formās - pārējie mazbērni ievēroja sēru ģērbšanās etiķeti - melnā. Lai gan princim Harijam nav ļauts ģērbties militārajā uniformā, jo viņš ir atteicies no karaliskajiem tituliem, šoreiz tika pieņemts izņēmums. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Mazbērni izrādīja godu vecmāmiņai piecpadsmit minūtes. Visi bija sērās noliekuši galvas un klusēja. 

 96 gadu vecumā mirusī karaliene tronī bija 70 gadus. Viņas zārks četras dienas līdz bērēm pirmdien atrodas britu parlamenta kompleksa Vestminsteras zālē publiskai cieņas izrādīšanai.

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Piektdienas vakarā uz 15 minūtēm svinīgajā šķirsta goda sardzē stājās arī karalienes četri bērni - karalis Čārlzs III, princese Anna, princis Endrū un princis Edvards. Arī laikā, kad karaliskās ģimenes pārstāvji atradās pie zārka, noliektām galvām pieminot savu mirušo māti, cilvēku straume turpināja plūst cauri Vestminsteras zālei.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Piektdien, pēc 12 rindā kopā ar citiem sērotājiem pavadītām stundām savu cieņu Elizabetei II izrādīja arī britu futbola leģenda Deivids Bekhems, kurš, kā ziņo mediji, atteicies no piedāvātās iespējas apiet rindu.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Karaliene, kas nomira Balmoralas muižā Skotijā, pirmdien tiks godināta pirmajās valsts bērēs Lielbritānijā gandrīz sešdesmit gadu laikā. Gaidāms, ka bēru ceremoniju Vestminsteras abatijā apmeklēs vairāk nekā 2000 lūgto viesu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu