"Nopietns drošības caurums": hakeri nopludina populārās GTA sērijas jaunākās spēles materiālus (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Tīmeklī nonākuši vairāk nekā 90 video un attēli no izstrādes stadijā esošās “Grand Theft Auto” (GTA) sērijas jaunākās spēles. Tās izstrādātāji “Rockstar Games” paziņojuši, ka videomateriāli internetā nonākuši hakeru dēļ, vēsta BBC.

Svētdien internetā nonāca tapšanas stadijā esošās video spēles GTA 6 (jeb GTA VI) videomateriāli un attēli. Notikušais jau tiek raksturots kā viens no nopietnākajiem drošības “caurumiem” videospēļu industrijā.

“Rockstar Games” norādīja, ka pašlaik nav skaidrs, kā notikusi ielaušanās spēļu izstrādātāju tīklā, taču apstiprināja, ka nopludinātie materiāli tik tiešām ir no GTA VI “agras izstrādes stadijas”. Videomateriālus internetā, GTA cienītāju forumā nopludināja kāds lietotājs ar segvārdu “teapotuberhacker”.

Hakeris norādīja, ka viņam ir izdevies iegūt piekļuvi datiem, ielaužoties “Rockstar Games” iekšējā tīklā, izmantojot “Slack” ziņapmaiņas lietotni. Turklāt hakeris aicinājis spēļu izstrādātājus uz pārrunām, lai novērstu jaunu materiālu nopludināšanu internetā.

Tiek norādīts, ka papildus nopludinātajiem video hakera rokās varētu būt nonācis avota kods, dažādi materiāli un testa versijas gan no topošās GTA IV spēles, gan no iepriekš izlaistās spēles GTA 5 (jeb GTA V). Līdz ar to, tas nozīmīgi var apgrūtināt kompānijas darbu.

Foruma administrācija ir dzēsusi nopludinātos materiālus, taču tie plaši tiek izplatīti sociālajos tīklos un citās platformās starp spēļu sērijas cienītājiem. “Rockstar Games” ir vērsušies ar prasībām dzēst nopludinātos videomateriālus gan “YouTube”, gan “Twitter”.

Nopludinātajos materiālos ir redzami spēles animācijas testi, vides izkārtojums, kā arī atsevišķu spēles norišu demonstrācija. Nopludinātie materiāli apstiprinājuši ilgstošās baumas, ka šajā spēļu sērijā pirmo reizi viena no galvenajām varonēm būs sieviete.

Tāpat apstiprinātas baumas, ka spēles norises vieta būs fiktīvā Maiami versijā, kas spēlētājiem ir labā atmiņā no 2002. gada spēles “GTA Vice City”. Pirmdienas paziņojumā “Rockstar Games” norādīja, ka “ir milzīga vilšanās par to, ka daudzas detaļas par spēli līdz GTA sērijas cienītājiem ir nonākušas tādā veidā.”

“Mūsu darbs pie nākamās GTA sērijas spēles turpināsies, kā plānots, un mēs vēlamies arī turpmāk sniegt tādu pieredzi, kas pārsniedz spēlētāju ieceres,” teikts paziņojumā.

Šī gada sākumā “Rockstar Games” apstiprināja, ka tiek strādāts pie jaunas spēles, kuras publicēšanas datums tiek lēsts 2024. vai 2025. gadā. Atsevišķi spēļu sērijas cienītāji spekulēja, ka nopludināto materiālu dēļ spēles izdošana varētu aizkavēties, taču spēles izstrādātāji norādīja, ka “tam nebūs ilgtermiņa efekta uz izstrādes procesā esošajiem projektiem”.

Iepriekšējā GTA sērijas spēle – GTA V tika izdota 2013. gadā, un “Rockstar Games” ir izdevies pārdot vairāk nekā 170 miljonus spēles kopiju, padarot to par vienu no veiksmīgākajām videospēlēm vēsturē.

“Rockstar Games” gan ir izpelnījusies kritiku, jo sākotnēji GTA V tika izdota “Xbox 360” un “Playstation 3” konsoļu platformām, bet divus gadus vēlāk nākamās paaudzes – “Xbox One” un “Playstation 4” konsolēm, kā arī personālajiem datoriem. Turklāt šā gada sākumā spēle tika izdota vēlreiz – šoreiz jaunākās paaudzes “Xbox” un “PlayStation” konsolēm.

Pirms tam, 2008. gadā “Xbox 360” un “PlayStation 3” platformās tika izdota spēle GTA 4 (jeb GTA IV), kas, pēc spēles izstrādātāju idejas, ievadīja jaunu ēru spēļu sērijā.

Pirms tam lieli panākumi bija iepriekšējai spēles ērai (kas saukta par “3D ēru”), sākot ar 2001. gadā izdoto GTA 3 (jeb GTA III), 2002. gadā izdoto “GTA Vice City” un 2004. gadā izdoto “GTA San Andreas”.

Pašas GTA sērijas pirmsākumi meklējami 1997. gadā, kad “PlayStation 1” platformai tika izdota pirmā sērijas spēle, bet divus gadus vēlāk sekoja GTA 2. “Rockstar Games” paspārnē ir vairāki citi spēļu industrijā zināmi projekti kā “Max Payne”, “Red Dead Redemption”, “Bully” un citi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu