Navaļnijs: Pa valsti skraidīs pieci miljoni cilvēku, kas izvairās no mobilizācijas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs uzskata, ka pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina izsludinātās mobilizācijas Krievijā būs milzīgs daudzums cilvēku, kas izvairīsies, kā rezultātā varai vajadzēs ievērojamus resursus, lai šos cilvēkus piespiestu doties karot uz Ukrainu, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs “Mediazona”.

Viedokli par mobilizāciju Navaļnijs paudis tiesas sēdē, kurā tiek izskatītas viņa prasības pret Vladimiras apgabala stingrā režīma koloniju, kurā viņš šobrīd atrodas.

“Es nesaprotu vienu lietu. Armijā ir miljons cilvēku. Nacionālajā gvardē - 350 000 cilvēku. Iekšlietu ministrijā - vēl pusotrs vai divi miljoni, vēl arī [Krievijas Federālajā sodu izpildes dienestā] FSIN ir daudz cilvēku. Kāpēc viņi mobilizēs civilpersonas?” izteicās Navaļnijs.

“Sanāk, ka pa valsti šurpu turpu skraidīs pieci miljoni cilvēku, kas izvairās no mobilizācijas. Bet viņiem pakaļ skries miljons policistu, lai viņus kaut kur mobilizētu,” piebilda Navaļnijs.

“Lūk, kaut kādus darbaļaudis, 30 gadus vecus vīrus sāks iesaukt, lai viņi vēlāk kristu kaut kur pie Hersonas. Tas viss ir briesmīgi,” uzskata politiķis.

Kā vēstīts, trešdienas rītā Putins paziņoja, ka Krievijā tiek izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos.

Pēc viņa teiktā, tiks mobilizēti tikai tie pilsoņi, kuri ir bruņoto spēku rezervē, un pirmām kārtām tie, kuri dienējuši bruņotajos spēkos, kuriem ir konkrētas militārās specialitātes un atbilstoša pieredze. Iesauktie pirms nosūtīšanas uz vienību izies papildu militāro sagatavošanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu