"Olainfarm" samaina vietām valdes un padomes priekšsēdētāju (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm".
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm". Foto: Olainfarm

Farmācijas kompānijas "Olainfarm" akcionāru sapulcē ceturtdien nolemts veikt izmaiņas uzņēmuma vadībā. Turpmāk līdzšinējais "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Juris Bundulis ieņems valdes priekšsēdētāja amatu, bet līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Jānis Buks - padomes priekšsēdētāja amatu.

Uzņēmumā informā, ka "Olainfarm" valde turpmāk darbosies trīs cilvēku sastāvā līdzšinējo četru vietā. Bez Jura Bunduļa darbu valdē veiks arī Andris Jegorovs un Jānis Leimanis.

Savukārt līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Jānis Buks, kurš pārraudzīja uzņēmuma transformāciju no biržas par privāto uzņēmumu un sāka optimizācijas procesus, turpmāk vadīs uzņēmuma padomi piecu cilvēku sastāvā. "Šāda uzņēmuma līderības kompetenču koncentrēšana valdē un padomē ļaus mērķtiecīgāk īstenot pērnā gada nogalē publiskoto stratēģisko attīstību Rietumu tirgos un pilnvērtīgi investēt jaunu produktu izstrādē un pētniecībā," teikts kompānijas paziņojumā.

"Esmu pagodināts jaunajā līderības modelī strādāt kopā ar farmācijas, finanšu, vadības un korporatīvās pārvaldības jomas līderiem, kas kopā ar savām komandām radīs jaunu produktu portfeli, paplašinās tirgus daļu Latvijā un visā Baltijas reģionā, kā arī virzīsies Rietumeiropas tirgos," pauž jaunais valdes priekšsēdētājs Bundulis.

Pēc viņa teiktā, "Olainfarm" mērķis ir būt starp 10 lielākajiem ražošanas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā. "Līdzšinējā vadības struktūrā esam sagatavojuši labus priekšnoteikumus mūsu mērķu sasniegšanai, tagad varēsim tos īstenot vēl straujāk!" uzsver Bundulis. 

Savukārt līdzšinējais valdes priekšsēdētājs, jaunais padomes priekšsēdētājs Buks atzīmē, ka šis "Olainfarm" ir bijis pagrieziena gads. "Uzņēmuma darbība ir kļuvusi efektīvāka, esam atbrīvojušies no smagnējiem biržas procesiem un sagatavojuši pamatu dinamiskam periodam attīstībā. Mēs izveidojām Zinātnes un pētniecības centru, uzlabojām stratēģisko darbību, ieviesām pasaules standartus apsteidzošu ārkārtas situāciju vadības modeli, bet nebūtiskās uzņēmuma funkcijas nodevām ārpakalpojumā, lai mērķtiecīgi pievērstos mūsu pamatdarbībai ar augstu pievienoto intelektuālo un industriālo vērtību, tādējādi nostiprinot mūsu darbinieku uzticību uzņēmuma stabilitātei un izaugsmei," klāsta Buks.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas īpašniece ir AS "Repharm" grupas māteskompānija AS "AB City", kuras patiesie labuma guvēji, pēc kompānijā vēstītā, ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu