"Covid-19 laikā mums bija speciālas normas, kā piešķirt nodokļu nomaksas pagarinājumu. Šobrīd tādu speciālu normu nav, un es paredzu ļoti smagu laiku gan tautsaimniecībā, gan ieņēmumu dienestā," intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK pauda atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Viņa pauž bažas, ka atbalsta mehānismu trūkums uzņēmējiem šajā ziemā var izrādīties ļoti smags. Jaunzeme arī apliecina pārliecību, ka savu amatu viņa saglabās un, lai novērstu plašu rezonansi izraisījušo korupcijas skandālu, ir izdarījusi visu, kas bijis viņas spēkos.

Finanšu ministrs norādījis, ka diezgan liela problēmu no VID puses ir komunikācijas trūkums, īpaši par šādiem korupcijas gadījumiem, kamēr jūs atkārtoti esat uzsvērusi, ka komentēt korupcijas gadījumus bieži liedz likums. Sabiedrība ir jātur neziņā par šiem korupcijas gadījumiem vai kā pareizi likt sabiedrībai zināt par tiem? Kur atrast līdzsvaru starp Reira un jūsu teikto?

Kategoriski noraidu Reira apgalvojumus. Es vēlreiz pārbaudīju visus gadījumus, kas mums ir bijuši. Mūsu reakcija sekojusi burtiski pāris dienu laikā. Ja tas ir iekšējās drošības pārvaldes process, tad viņi var man pateikt, cik daudz es varu teikt, lai nekavētu procesu, un mēs momentā publiskojam informāciju. Šajā gadījumā es nevarēju publiski runāt, jo tā bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lieta. Viņi publicēja lakonisku preses relīzi, kurā bija norādīts, ka vēl ir [izmeklēšanas] aktīvā stadija.

Domāju, ka šajā gadījumā ir ļoti svarīgi izstāstīt sabiedrībai, ka noziegums jau bija noticis. Bija aktīvā izmeklēšanas fāze. Kas nozīmē, ka jebkurš publisks paziņojums var dot signālu, un tā saucas krimināllietas izjaukšana. Šajā gadījumā tas nav neviena interesēs, lai es atvērtu konkrētu kabinetu durvis un teiktu: "Pret tevi ir ierosināts kriminālprocess. Es tevi atlaižu." Ja es aizietu un pateiktu kaut ko tādu... Pirmkārt, man par to draudētu kriminālatbildība. Otrkārt, institūcijas vairs nekad dzīvē nestrādās kopā ar mums.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X