Igaunijas premjere rezervistu mācībās iemēģina "Javelin"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa pirmdien apmeklējusi līdz šim lielākās rezervistu mācības Igaunijā "Okas 2022" ("Ērkšķis 2022"), kur izmēģināja prettanku raķešu "Javelin" palaidējiekārtu.

Kallasa savā "Instagram" kontā dalījusies ar kadriem no mācībām.

Foto: Ekrānuzņēmums

Kallasa ceturtdien uzrunā televīzijā sacīja, ka Igaunija nav tieši militāri apdraudēta, taču vērienīgajās rezervistu mācībās "Okas 2022" valsts pārbauda savas aizsardzības spējas.

"Krievija organizē fiktīvus referendumus, lai anektētu tās okupētās teritorijas Ukrainā. Tas dotu tai iespēju teikt, ka karš Ukrainā ir arī karš pret Krieviju. Putins draud ar kodolieročiem un ir izsludinājis mobilizāciju. Mērķis ir iebiedēt, un tas nav nekas jauns. Šobrīd Igaunija nav pakļauta tiešiem militāriem draudiem," sacīja Kallasa.

Runājot par aizsardzības gatavības mācībām "Okas 2022", premjerministre teica, ka Igaunija šādas mācības ir īstenojusi jau agrāk un noteikti rīkos arī turpmāk.

"Aizsardzības spējas nozīmē sagatavotību un pārliecību, ka krīzes gadījumā mēs precīzi zināsim, ko darīt. Mums ir spēcīgi aizsardzības spēki, griba aizstāvēt un pasaules klases tehnika. Mēs organizējam mācības, lai tas viss mums nekad nebūtu jāizmanto," viņa sacīja.

"Krievijā izsludinātā mobilizācija nav mainījusi mūsu izpratni par draudiem. Igaunija ir un būs aizsargāta. Mēs visi varam mierīgi turpināt savu ikdienas darbu, zinot, ka Igauniju aizsargā mūsu pašu aizsardzības spēki, kā arī sabiedrotie NATO un partneri Eiropas Savienībā," sacīja Kallasa.

"Tomēr Krievija vēlas sašķelt brīvās pasaules sabiedrības. Kremlis vēlas izdarīt spiedienu uz mums ar enerģijas cenām, kiberuzbrukumiem un propagandu, taču kopā mēs varam ar to tikt galā. Labākā aizsardzība ir neļaut sevi ietekmēt," viņa teica.

Igaunijas valdība ceturtdien nolēma uz iepriekš neplānotām militārajām mācībām "Okas 2022" izsaukt 2861 rezervistu un zemessardzes organizācijas "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") brīvprātīgo.

FOTO: Igaunijas rezervistu mācības "Okas 2022"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu