Zatlers: 14.Saeimas vēlēšanas ir svarīgas, jo pašreiz Latvija atrodas kara apstākļu krustcelēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers
Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers Foto: Ekrānšāviņš no video

Kopš neatkarības atjaunošanas 14.Saeimas vēlēšanas ir trešais svarīgākais sabiedrības balsojums, pauda bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pēc Zatlera domām, pirmā svarīgā balsošana esot bijusi pirmās Saeimas vēlēšanās, kas norisinājās pēc neatkarības atgūšanas, savukārt otrā esot bijusi 2012.gadā, kad norisinājās referenduma balsošana par krievu valodas noteikšanu kā otro valsts valodu.

Savukārt šīs vēlēšanas esot svarīgas, jo pašreiz Latvija atrodas kara apstākļu krustcelēs. Neesot saprotams, kā turpmāk attīstīsies Krievijas karš Ukrainā, tādēļ esot svarīgi ievēlēt valdību, kas spētu kritiskās situācijās rīkoties racionāli un izlēmīgi.

Zatlers norāda, ka svarīgi arī esot ievēlēt politiķus, kas spēs turpināt to pašu efektīvo starptautisko sadarbību gan ar Baltijas valstīm, gan NATO līmenī.

Bijušais prezidents arī atgādina, ka kandidējošo partiju lielais skaits ir normāla parādība un uzreiz neliecina, ka valdību pārstāvēs visas 19 partijas, veidojot valdības sadrumstalotību.

Zatlers uzskata, ka sabiedrība šoreiz nevēlēsies riskēt un balsos par partiju pārmaiņām, no kurām nav zināms, kāds būs rezultāts.

Runājot par valdības pirmajiem izaicinājumiem, Zatlers norāda, ka šīs ziemas pārvarēšana būs liels izaicinājums, jo valdībai esot jārīko tādi pasākumi, kas nodrošinātu Latvijas cilvēku nenokļūšanu parādsaistībās augsto rēķinu dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu