26. septembrī divi baltkrievi no Kastusa Kaļinouska pulka saņēma militāros apbalvojumus par savu lomu Bučas aizstāvībā. Apbalvojumu Bučas mērs pasniedza Aleksejam Nazarovam, kurš cīņās zaudēja kāju, kā arī pēcnāves apbalvojumu saņēma Iļja “Ļitvins”, kura vārdā ir nosaukts viens no pulka bataljoniem. Dienu pirms tam komandieris Deniss “Kit” Prohorovs stāsta par baltkrievu pulka darbību Ukrainas karā un "plāna otro daļu" - pateikt ardievas pašmāju diktatoram.

Saruna notiek militārajā bāzē netālu no Kijivas. Tā iekārtota studentu kopmītnēs; pusē ēkas, kura nodalīta ar atsevišķu ieeju, vēl pat dzīvojot studenti. Trūkst telpu, pulks skaitliski aug un Denisa kolēģi aktīvi meklē, kur pārvākties.

Kaļinouska pulks oficiāli dibināts nesen - šī gada 21. maijā, bet tā vēsture ir senāka. Deniss kopā ar domubiedriem ieradās Ukrainā pēc 2020. gada notikumiem, kad Lukašenko pēc īpaši nekaunīgi falsificētām vēlēšanām vardarbīgi apspieda opozīcijas protestus. Viņi - apmēram 20 cilvēki - sekmīgi iekļāvās “Azov” pulka sastāvā. Vairāki no šiem baltkrieviem bija piedalījušies karadarbībā pret Krievijas atbalstītajiem nelikumīgajiem grupējumiem Ukrainas austrumos 2014.-2015. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X