Neticami: divas bites sadarbojas, lai atvērtu limonādes pudeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bite. Ilustratīvs attēls.
Bite. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī bitēm nozīmīgākā loma barības ķēdē ir kā apputeksnētājām, tomēr šiem apbrīnojamajiem radījumiem piemīt vēl citi talanti, piemēram, spēja atpazīt sejas un pat izmantot rīkus.

2021. gadā uzņemtajā video, kas sākotnēji publicēts sociālajā tīklā “Twitter”, redzamas divas bites, kas kopīgiem spēkiem cenšas atskrūvēt oranžās limonādes “Fanta” korķīti, lai tiktu pie cukurotā dzēriena.

Mūsdienās, digitālajā un tehnoloģiju laikmetā varētu domāt, ka šis video ir veikla montāža, tomēr, visticamāk, tā nav un bites tiešām kopā atskrūvēja iepriekš uz pudeles vaļīgi uzlikto korķi.

Lai nu kā, ir interesanti spriest par to, vai bitēm tiešām pietiek smadzeņu, lai kaut ko tādu izdomātu.

VIDEO: BITES KOPĪGIEM SPĒKIEM ATSKRŪVĒ PUDELES KORĶI

Kā vēstīts vietnē “ViralHog”, video uzņēmusi kāda strādniece Brazīlijā.

“Limonādi es saņēmu no klienta, tomēr bites drīz to nozaga,” viņa raksta video aprakstā.

Prasmes, ar kādām šīs bites atver pudeli, pārsteigušas daudzus interneta lietotājus, liekot brīnīties par to, kā tāds intelekts var pastāvēt tik sīkās smadzenēs. Protams, sīkiem dzīvniekiem ir mazāka ķermeņa masa, tāpēc arī smadzenēm nav jābūt lielām.

Pētījumos noskaidrots, ka bites patiesi ir ārkārtīgi gudri kukaiņi. Tās spēj mācīties viena no otras, izmantot rīkus un pat saprast nulles konceptu un vienkāršus matemātiskus vienādojumus, vēstīts izdevumā "Science Alert".

Lai nu kā, iespējams, šajā video redzamajām bitēm tikai paveicās. Tomēr gribētos ticēt, ka šie radījumi ir gudrāki, nekā mēs domājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu