Jaunu ministriju izveide nevar būt politisko partiju pašmērķis, uzsver LDDK (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunu ministriju izveide nevar būt politisko partiju pašmērķis, sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

"LDDK aicina veidot maksimālu efektīvu valsts pārvaldi, izskaužot lieku birokrātiju un formālismu, kas kavē tautsaimniecības attīstību," pauda Meņģelsone, piebilstot, ka šo LDDK norādīja rekomendācijās politiskajām partijām jau pirms vēlēšanām.

Tāpat LDDK aicina rūpīgi izvērtēt jaunu ministriju izveides pamatojumu un ieguvumus, kā arī sagaida ka šajās diskusijās par jaunu ministriju izveidi tiks iesaistīti valdības sociālie partneri, uzsvēra Meņģelsone.

TVNET jau ziņoja, ka "Jaunā vienotība" atbalsta jaunas ministrijas izveidošanu, uz kuru tiktu pārcelta atbildība par enerģētikas un vides aizsardzības jomām no Ekonomikas ministrijas (EM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM).

Jaunajā ministrijā no EM tiktu pārņemti par enerģētiku atbildīgie departamenti un no VARAM ar vidi un klimatu saistītie departamenti, iepriekš skaidroja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, šāds solis būtu jāsper, lai risinātu to, ka gadiem ilgi "stūrgalvīgi nerisinās" jautājums par politikas pieņemšanu "zaļā kursa" ieviešanai, jo vienas ministrijas pārziņā ir vides aizsardzība un otras ministrijas pārziņā ir enerģētika un ekonomikas attīstība, līdz ar to VARAM un EM pašlaik strādā pretējos virzienos, un, lai to novērstu, tiek piedāvāta jaunas ministrijas izveidošana.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu