Remontējam vannasistabu: piecas būtiskas lietas!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Vannasistaba ir viena no telpām, par kuras remontēšanu ne dzirdēt negribas - santehnikas nomaiņa, pārflīzēšana, izolācijas sistēmas labošana, mēbeļu iegāde un citas detaļas izmaksā diezgan dārgi, turklāt aizņem laiku. Viennozīmīgi vannasistabas remonts ir process, kam ir jānobriest un jāsaņemas, vēsta amerikāņu interjera dizaina portāls "Houzz". Lai viss noritētu gludi, ņem vērā šos ieteikumus. 

Minimālisms gandrīz nekad nav lēts prieks

Minimālisms pēdējos gados ir ārkārtīgi pieprasīts un iecienīts dizaina virziens, turklāt tas ir šķietami draudzīgs maciņam. Šķietami! Patiesībā minimālisma stilā iekārtotas telpas var prasīt vairāk līdzekļu nekā citā stilā iekārtota telpa. Tas ir skaidrojams ar ideālu iekārtojumu. Minimālisms iet roku rokā ar prefekcionismu un, lai to imitētu, būs jāizvēlas īpašus materiālus un darbs, piemēram, flīzēšana, būs jāveic ar īpašu rūpību. 

Bez flīzētāja neiztikt

Runājot par flīzēšanu - ja vien ģimenē nav kāds pieredzējis flīzētājs vai vienkārši meistars ar zelta rokām, tad bez speciālista piesaistīšanas neiztikt. Flīžu novietojuma plānošana un flīzēšana ir pielīdzināma mākslai, ko ideālā līmenī var izdarīt tikai profesionālis. Nemākulīgi pieliktas flīzes ātri vien pamanīsi, un šo defektu redzēsi ik dienas līdz tādam brīdim, kad tas sāks krist uz nerviem. Profesionāls flīzētājs darbu paveiks ātri un bez manāmām kļūdām.

Mazs budžets vai trūkst ideju? Izmanto centrālo objektu

Ja remontdarbiem naudas žūksni atvēlēt nevari, nevajag arī mest plinti krūmos. Reizēm nav iespējams piepildīt telpu ar dārgām vai īpaši kvalitatīvām detaļām - izsmalcinātu santehniku, mēbeles vai īpašas vannasistabas detaļas, kas izstrādātas pēc īpaša pasūtījuma. Lai padarītu vannasistabas interjeru atraktīvāku, izmanto vienu konkrētu detaļu, kas spēs radīt pārsteiguma efektu. Liec lietā fantāziju un izcel tikai vienu konkrētu mēbeli vai santehniku, piemēram, papildini lētus skapīšus ar akmens virsmu vai drosmīgiem un lieliem rokturiem, izvēlies vannu sarkanā vai zilā krāsā, nokrāso skapīšus melnus vai tumši zaļus un papildini tos ar zelta rokturiem, parastā un blāvā vannasistabā iekļauj milzīgu lampu - dizaina variāciju ir neskaitāmi daudz.  

Cik ilgi norisinās remonts?

Ja darbus plāno laicīgi, pirms darbu sākšanas ir iegādāti visi izejmateriāli, santehnikas preces un mēbeles pasūtītas, tad kvalitatīvi remontdarbi aizņems vidēji četras nedēļas vai pat mazāk - ja telpa nav milzīga un to nav plānots aizpildīt ar greznām iebūvējamajām mēbelēm. Tiesa, remontdarbu norises brīdī nāksies vien rēķināties ar dažām neērtībām. Kamēr norisinās remonts, jau laikus ieplāno neilgu dzīvošanos draugu vai radu mājoklī vai izmanto fitnesa zāļu sniegtās iespējas un dodies regulāros treniņos, pēc kuriem var nodušoties. 

Nav nepieciešamības pēc šika un neordināra jaucējkrāna

Ja vien negrasies vannasistabā ierīkot buduāra cienīgu izlietnes skapi ar speciāli pasūtītu izlietni un jaucējkrānu, tad santehnikas izvēlē nav jēgas iespringt. Jaucējkrāns ir tas elements, uz kuru droši var ietaupīt. Viena detaļa, kam ir vērts pievērst uzmanību ir aerators - īpaša tehnoloģija, kas pilda ūdens plūsmu ar gaisu, tādējādi samazinot ūdens rēķinu. Ar aeratoru aprīkotu jaucējkrānu ūdens plūsma neatšķirsies no parastu krānu plūsmas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu