RIGA IFF aicina bērnus un jauniešus iesaistīties Kino Kluba tapšanā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) aicina jaunos kino cienītājus (7 – 16 gadi) uz izglītības projekta RIGA IFF Kino Klubs testa seansiem.

Testa seansa dalībniekiem pirmajiem būs iespēja noskatīties divas no šī gada oktobra Latvijas skolām pieejamā RIGA IFF Kino Kluba videonodarbību sērijas. Pēc seansa gaidāma aizraujoša saruna ar projekta pārstāvjiem, kuras mērķis ir uzzināt skatītāju viedokli un gūt ierosinājumus projekta pilnveidei. Gūtie ieskati tiks izmantoti tālākajos Kino Kluba izveides posmos.

Foto: Publicitātes foto

RIGA IFF Kino Klubs ir brīvpieejas kino izglītības platforma, kas būs pieejama ikvienam Latvijas skolēnam, sākot ar 2022. gada oktobri. Tajā ietverts 10 videonodarbību cikls, kurā pieredzējuši Latvijas profesionāļi stāsta par savu arodu lomu filmas tapšanā. Nodarbības papildina 10 Norvēģijas bērnu un jauniešu filmu katalogs, kā arī īpaši izveidotu darba lapu komplekts.

RIGA IFF Kino Klubs izveidots sadarbībā ar Norvēģijas Kino Klubu Federāciju (NFK), ar mērķi bērniem un jauniešiem palīdzēt labāk izprast kustīgā attēla (filmu, sociālo mediju satura, televīzijas sižetu) – komponentes, tādējādi ļaujot audiovizuālajā materiālā saskatīt vairāk nekā ar neapbruņotu aci. Tāpat detalizēts ieskats katrā kino profesijā var kalpot par orientieri nākotnes profesijas izvēlē. Kino Kluba videonodarbības un darba lapas radītas tā, lai tās būtu izmantojamas arī skolās, mācībstundu laikā, pielāgojot saturu dažādiem mācību priekšmetiem.

Pieteikšanās un plašāka informācija par projektu RIGA IFF mājaslapā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu