Meloni nopeļ Berluskoni jūsmošanu par Putinu (6)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") līdere Džordža Meloni
Itālijas nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") līdere Džordža Meloni Foto: Reuters/ScanPix

Potenciālā Itālijas premjere, Itālijas nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") līdere Džordža Meloni nosodījusi koalīcijas partneri Silvio Berluskoni, kurš nesen lielījās, ka esot atjaunojis kontaktus ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, vēsta medijs "Politico".

"Itālija ar paceltu galvu ir daļa no Eiropas un atlantiskās alianses," trešdienas vakarā paziņoja Meloni. "Jebkurš, kurš šim pamatuzstādījumam nepiekrīt, nevar būt daļa no valdības, pat ja tas nozīmē, ka valdību neizdosies izveidot."

Ceturtdien Itālijas premjers jaunās valdības veidošanas ietvaros sāk konsultēšanos ar partijām. Septembra beigās Itālijas parlamenta vēlēšanās uzvarēja labējo koalīcija ar "Fratelli d'Italia" priekšgalā. "Fratelli d'Italia" atbalsta nacionālkonservatīvā "Līga" un kādreizējā premjera Silvio Berluskoni vadītā konservatīvā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!").

Ziņu aģentūra "LaPresse" otrdien publicēja slepeni ierakstītu Berluskoni uzrunu viņa partijas deputātiem. Berluskoni izteicies, ka atjaunojis kontaktus ar Putinu, kurš uzskatot viņu par vienu no saviem pieciem īstajiem draugiem. 

No Putina "pieciem īstajiem draugiem es esmu numur viens", paziņoja Berluskoni. Viņš arī sacīja, ka daudzi Putinu nesaprotot un ka patiesībā viņš esot "vīrs, kuram svarīgs ir miers".

Berluskoni atklāja, ka Putins viņam dzimšanas dienā esot atsūtījis 20 degvīna pudeles un ļoti jauku vēstuli. Berluskoni sacījis, ka atbildējis ar itāļu vīnu un tikpat jauku vēstuli.

Trešdien "LaPresse" publiskoja vēl citus ieraksta fragmentus, kuros Berluskoni aizstāv Putina mērķi likvidēt Volodimira Zelenska  valdību un aizstāt to ar "atbilstošu, jēdzīgu" Ukrainas administrāciju.

"Forza Italia" otrdienas vakarā paziņoja, ka Berluskoni nostāja Ukrainas jautājumā joprojām atbilst Eiropas un ASV nostājai.

Arī pats Berluskoni sacīja, ka viņa pozīcija esot tāda pati kā Itālijas valdībai, ES un NATO - nosodījums uzbrukumam "brīvai un suverēnai valstij".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu