Sātans valkā baltu! Iespējams, amorālākās mini kleitas stāsts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadri no filmas

"Sātans valkā baltu!" - šādi var nosaukt filmas "Pamatinstinkts" epizodi, kurā deviņdesmito gadu seksa simbols, aktrise Šārona Stouna, tērpusies baltā mini kleitā bez apakšveļas, pārceļ kāju pāri kājai, atsedzot policistu skatienam savu intīmāko vietiņu...

Raksta oriģināls publicēts 10.07.2020.

Slavenākais erotiskā 1992. gada trillera "Pamatinstinkts" apģērbs un, iespējams, viens no ikoniskākajiem mūsdienu kino, ir šī baltā mini kleita.

Kleita, kas mugurā ir trillera galvenajai varonei Ketrīnai (Šārona Stouna) darināta no īpašas vilnas elastīga auduma.

Kleitas modelis - bezpiedurkņu mini kleita ar augstu apkakli, ir ļoti aktuāls šim deviņdesmito laikam, bet baltā kleitas krāsa ir kā pretmets filmas varones personībai. 

Protams, pikantākais filmas mirklis ir tad, kad policistam, aktierim Maiklam Duglasam atklājas, ka aktrisei zem kleitas nav apakšveļas...

Skaties video!

Radīt kleitu, kura būs aktuāla mūžam

"Pamatinstinkta" kostīmu māksliniece Elena Mirjonika (Ellen Mirojnick) šo kleitas fenomenu komentē ar tās neatkarību no konkrētā laika modes:

"Es vēlējos, lai šīs varones Ketrīnas garderobe ir ārpus konkrētajām modes tendencēm - respektīvi, tā ir klasika, kas patiks vienmēr. Arī pēc divdesmit gadiem."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beatrix (@dea_gorgoria) on

Kāda saistība kleitai ar Alfredu Hičkoku?

Baltā mini kleita, nevainojami pieskaņots mētelis, miniatūras dimanta auskari, uz augšu saņemti mati un augstpapēžu kurpes ar atvērtu papēža daļu...

Šo skici kostīmu māksliniece radīja no nulles, bet dizainere Marija Fielda to padarīja par realitāti. 

"Es gribēju radīt tēlu, kas vislabāk atbilst viņas neviennozīmīgajam raksturam. Katrīna mērķtiecīgi tika padarīta par ledus blondīni, lai tā izskatītos kā Alfreda Hičkoka varone," stāsta Elena Mirožnika. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sharonstone #basicinstinct #instintobasico #paulverhoeven #90s

A post shared by El Cadillac Negro (@elcadillacnegro) on

Ja ieskatāmies, patiešām Hičkoka filmas "Vertigo" galvenās varones prototips ir ļoti līdzīgs "Pamatinstinkta" Ketrīnas tēlam. Pat sārti baltais mētelis un uz augšu saņemtie mati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Chad (@thekitschiestchad) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danny Fernandez Jimenez (@dannyfernandez890) on

Šī filmas epizode ir tik ļoti iespiedusies visiem atmiņā, ka seriāla "New Pope" otrajā sezonā pāvesta atveidotājs Džons Malkovičs lūdz aktrisei sarunas laikā neveikt "triku" ar kāju pārkrustošanu. Komentāri ir lieki, mēs visi zinām par ko ir runa!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu