Uz "Rīgas dzemdību nama" jumta uzstādīs saules paneļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saules paneļi uz ēkas jumta Tukuma novadā.
Saules paneļi uz ēkas jumta Tukuma novadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz Rīgas dzemdību nama jumta tiks uzstādīti saules paneļi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Saules paneļus uzstādīs SIA "Būvprocesu vadības aģentūra" par 162 435 eiro.

Rīgas Dzemdību nama Saimnieciskā un tehniskā nodrošinājuma departamenta direktors Romāns Orlovs informēja, ka saules elektrostacijas jauda paredzēta 128 kilovati. Plānots, ka tā nodrošinās aptuveni 10% līdz 15% no dzemdību nama elektrības patēriņa.

Ņemot vērā, ka dzemdību nams strādā visu diennakti, visticamāk neradīsies saražotās elektroenerģijas pārpalikums, ko varētu atdot kopējā tīklā, taču šāda iespēja ir paredzēta.

Pirms saules elektrostacijas uzstādīšanas Rīgas dzemdību nams veica būvkonstrukciju izpēti, lai pārliecinātos, ka uz ēkas jumta var uzstādīt saules paneļus. Tad tika noskaidrota optimālā jauda, bet pēc tam notika pašas elektrostacijas projektēšana.

Pašlaik projekts ir saskaņošanā Rīgas Pilsētas attīstības departamentā. Līdzko saskaņojums tiks saņemts, būvnieki sola darbus paveikt 2,5 mēnešu laikā, skaidroja Orlovs.

Viņš uzsvēra, ka šie nav vienīgie darbi, ko dzemdību nams veic, lai samazinātu energopatēriņu. Piemēram, apgaismojuma nodrošināšanai notiek pāreja uz LED gaismekļiem. Telpās, kur tas iespējams, tiek uzstādīti kustības sensori, lai gaisma ieslēgtos un izslēgtos pēc nepieciešamības.

SIA "Rīgas dzemdību nams" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums. Pērn tas strādājis ar 14,5 miljonu eiro apgrozījumu un 1,11 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt SIA "Būvprocesu vadības aģentūra" pieder Jānim Pekstiņam. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 533 016 eiro. 2021.gadā uzņēmums strādājis ar 2,4 miljonu eiro apgrozījumu un vairāk nekā 82 000 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu