Judins: Mūsu problēma ar Krievijas gāzi bija tāda pati kā Vācijai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Inčukalna pazemes gāzes krātuve.
Inčukalna pazemes gāzes krātuve. Foto: Paula Čurkste/LETA

Mūsu problēma ar Krievijas gāzi bija tāda pati kā Vācijai – Krievijas gāze bija lēta, tādēļ nebija ieinteresētības par piegādātāju diversifikāciju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atzīst Andrejs Judins (JV).

Valērijs Agešins (S) sacīja, ka atbalsta visus instrumentus, kuri nodrošina Latvijas enerģētisko neatkarību, skatoties uz tiem ļoti uzmanīgi. "Bet uzskatu, ka nav pareizi tagad šeit pārmest kaut ko Latvijas Gāzei. Galvenais pārmetums, kādēļ tā [enerģētiskā neatkarība] netika nodrošināta, ir  Ekonomikas ministrijai un ministram," viņš pauda.

Savukārt jaunajā parlamentā nepārvēlētais Juris Pūce (A/P), komentējot jautājumu par enerģētisko neatkarību, norāda: "Ir jāsaprot, ka mums ilgāku periodu nekas labs ar enerģētisko neatkarību nav bijis, mums pēdējā lielā elektrostacija nodota 2013. gadā. Kopš tā laika, deviņu gadu laikā, mums šogad nodots pirmais vēja parks, kas patiesībā ir neliels vēja parks Ventspils novadā, kas ir uzsācis darbu. Citu mums nav. Jaunu ieguldījumu nav bijuši." Pūce piebilst, ka ir bijuši daudz iemeslu, kādēļ radusies šāda situācija.

"Bet faktiski vairākas Saeimas pēc kārtas, lielākoties tādēļ, ka bija jātiek galā ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) mantojumu, nespēja atvērt tēmu par to, vai būtu jābūvē kaut kas jauns. Šī Saeima ir pieņēmusi likumu un tā bija mūsu politiskā spēka iniciatīva, plaši pēc tam atbalstīta Saeimā, par ātrāku būvniecības kārtību dažādiem atjaunīgajiem energoresursiem. Šis likums tika pieņemts septembrī," teica Pūce.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu