"Danske Bank" rezervē vēl 1,9 miljardus eiro gaidāmajiem sodiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Dānijas banka "Danske Bank" ceturtdien paziņoja, ka tā rezervējusi vēl 14 miljardus dāņu kronu (1,9 miljardi eiro) gaidāmajām soda naudām saistībā ar plaša mēroga naudas atmazgāšanu bankas Igaunijas filiālē, par ko notiek izmeklēšana Dānijā un ASV.

"Pārrunas ar ASV un Dānijas iestādēm saistībā ar Igaunijas lietu pašlaik ir posmā, kad "Danske Bank" spēj droši novērtēt, ka potenciālā koordinētā atrisinājuma kopējā finansiālā ietekme būs 15,5 miljardi kronu" (2,1 miljards eiro), norādīja "Danske Bank" vadītājs Karstens Egerīss.

"Mūsu dialogs ar iestādēm joprojām turpinās, un, lai gan joprojām ir neskaidrība, vai tiks panākts atrisinājums, mēs ceram, ka vienošanās par to būs līdz šā gada beigām," piebilda Egerīss.

2018.gadā, kad skandāls sākās, "Danske Bank" protenciālajām soda naudām rezervēja 1,5 miljardus kronu (200 miljoni eiro pēc pašreizējā kursa). .

2019.gada februārī banka paziņoja par lēmumu izbeigt bankas darbību Baltijas valstīs un Krievijā. Dažas stundas pirms šī paziņojuma Igaunijas finanšu uzraudzības dienests noteica aizliegumu "Danske Bank" darbībai Igaunijā.

Pērn banka atzina, ka no 2007.līdz 2015.gadam caur bankas kontiem izplūduši apmēram 200 miljardi eiro, kuru izcelsme ir uzskatāma par aizdomīgu. Liela daļa bija "netīrā" nauda no Krievijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu