Paeglītis nekandidēs uz otro pilnvaru termiņu RAKUS

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) jaunajam attīstības posmam nepieciešamas citas kompetences un spējas, komentējot savu lēmumu nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu, sacīja RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Paeglītis ir RAKUS valdes priekšsēdētājs kopš 2018.gada sākuma. Nākamā gada sākumā beigsies Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš. Publiskajā telpā vasaras izskaņā izskanēja, ka Paeglītis kolēģus slimnīcā informējis, ka uz otro pilnvaru termiņu kandidēt neplānojot.

Paeglītis skaidroja, ka viens no pieņemtā lēmuma galvenajiem iemesliem ir slimnīcas sasniegtie mērķi, kurus viņš sev bija izvirzījis. Proti, slimnīca 2021.gadu ir noslēgusi ar peļņu pretstatā zaudējumiem iepriekšējā gadā. Tāpat ir funkcionāli apvienoti visi pieci stacionāri - iepriekš tas bija noticis tikai juridiski.

Pēc valdes priekšsēdētāja paustā, ir nomainītas faktiski visas medicīniskās iekārtas, izstrādāts infrastruktūras attīstības plāns līdz 2027.gadam, kuram ir arī piesaistīts nepieciešamais finansējums, kā arī ir izveidota sadarbspējīga komanda, kas var virzīt tālāk visus nepieciešamos jautājumus.

Paeglīša vērtējumā, līdz ar viņa vadīšanas laiku viens no slimnīcas attīstības posmiem būs beidzies, taču slimnīcas attīstība nevar stāvēt uz vietas - tai ir jāturpinās. Viņaprāt, jaunajā attīstības posmā ir nepieciešamas citas kompetences un spējas.

"Protams, var mēģināt šīs spējas attīstīt un apgūt, bet tam nepieciešams laiks, un slimnīca gaidīt nevar. Tikai godīgi, ja es saku, ka tālāk darba līgumu neturpina, bet tiek meklēts jauns vadītājs, kam piemīt šīs spējas. Es esmu un būšu iesaistīts atlases procesā un darīšu visu iespējamo, lai mēs atlasītu pēc iespējas labāko kandidātu," sacīja Paeglītis.

Kā ziņots, RAKUS ir izsludinājusi konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu.

"Mēs meklējam līderi, kurš būs atbildīgs par slimnīcas stratēģijas īstenošanu, ārstniecības un aprūpes procesu attīstību un transformāciju, un kuru motivē darbs ar vislielāko ietekmi ārstniecības un aprūpes kvalitātes vadībā un pilnveidošanā, pacientu pieredzes un pacientu drošības uzlabošanā, labāko speciālistu piesaistē un ikdienas darbā ar lielo uzņēmuma komandu, kā arī darbs pētniecības un izglītības procesu attīstīšanā," vēsta slimnīca, "jaunais slimnīcas vadītājs būs atbildīgs par efektīvu pārmaiņu vadību un konstruktīvu dialogu ar ārējām iesaistītajām pusēm. Mēs sagaidām, ka jaunais slimnīcas vadītājs aktīvi sekos līdzi jaunumiem medicīnas aprūpē pasaulē un ieviesīs labākās metodes arī RAKUS."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu