"Double Coffee" pārvaldītājam ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

"Double Coffee" pārvaldītājam SIA "DC restorāni" ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Rīgas pilsētas tiesa lēmumu par tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanu pieņēmusi pirmdien, 31.oktobrī.

Rīgas pilsētas tiesa informēja, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, kas saskaņots ar kreditoriem, "DC restorāni" jāiesniedz līdz šā gada 31.decembrim.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, kompānijai 2022.gada 31.oktobrī nebija VID administrēto nodokļu parāda, kas kopsummā pārsniedz 150 eiro.

Jau vēstīts, ka "DC restorāni" pagājušajā gadā strādāja ar 769 996 eiro apgrozījumu, kas ir 3,1 reizi mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās deviņas reizes un bija 45 036 eiro.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "DC restorānu" pamatdarbība tirdzniecības jomā pērn bija diezgan neveiksmīga - Covid-19 krīze negatīvi ietekmēja uzņēmuma saimniecisko darbību. Pērn Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī tika pieņemti vairāki drošības mēri, tostarp aizliegums apkalpot viesus restorānu telpās. Šī aizlieguma dēļ katastrofāli kritās "DC restorānu" apgrozījums.

"Apgrozījuma kritums bija tik spēcīgs, ka uzņēmumam nācās aizvērt visas struktūrvienības, izņemot vienu Stabu ielā, kura turpināja darbību pagājušā gada pirmajā daļā," teikts vadības ziņojumā. Ierobežojumiem mazinoties, pērn vasarā tika atvērti visi uzņēmuma restorāni.

Vienlaikus tajā arī minēts, ka "DC restorāni" pērn augusta sākumā saņēma grantu apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai. Savukārt VID uzņēmumam pērn piešķīra nodokļu nomaksas pagarinājuma grafiku uz trim gadiem. Tāpat pērn tika pieprasīti un akceptēti dīkstāves pabalsti uzņēmuma darba ņēmējiem. Pēc "Firmas.lv" publiskotās informācijas, dīkstāves pabalstos "DC restorāniem" pērn izmaksāti 52 160 eiro.

Vienlaikus vadības ziņojumā teikts, ka pērn, pēc iznomātāju iniciatīvas, tika slēgti trīs restorāni - Stabu ielā 15, Deglava ielā 65 un Lielirbes ielā 29. 2021.gada 31.decembrī "DC restorāni" pārvaldīja sešus restorānus.

Kompānija "DC restorāni" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,779 miljoni eiro. "DC restorāni" pilnībā pieder Šveices uzņēmumam "VH2M". Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Valērijs Hudorožkovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu