Latvijas vēstnieks Krievijā: Patēriņa segmentā Krievijas iedzīvotāji sankcijas īpaši nejūt (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Patēriņa segmentā iedzīvotāji sankcijas īpaši nejūt. Cenas ir, protams, lielākas un atsevišķas preces nav pieejamas, bet problēmas ar sankcijām ir uzņēmējiem un ražotājiem. Piegāžu ķēdes tiek traucētas, autoražošanas nozarei faktiski ir beigas," šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Riekstiņš raidījumā sacīja, ka Krievijas publiskā telpa dzīvo kara propagandas un cenzūras apstākļos, un tur nekāda brīvdomība netiek pieļauta, cilvēku prāti tiek ietekmēti. "Kritikas pret prezidenta izvēlēto politiku nav, kritika ir vienīgi par to, ka armija nav panākusi mērķus."

Tāpat viņš norādīja, ka lielu protestu pret mobilizāciju Krievijā nebija, bija tikai dažas akcijas mobilizācijas sākumā. "Vara vērsās pret šiem protestētājiem ar visu likuma bardzību. Izejot ielās, cilvēki riskēja nonākt aiz restēm pat uz vairākiem gadiem."

Runājot par kodolpolitiku, Riekstiņš apgalvoja, ka nav piemēru, lai teiktu, ka Krievija pret kodolpolitiku izturējusies vieglprātīgi. "Ja skatāmies, ko krievi raksta savā kodolatturēšanas doktrīnā, nekas, kas notiek Ukrainā, nekvalificē to tam, lai Krievijai būtu tiesības pielietot kodolieročus."

Viņš arīdzan pauda: "Visticamāk, Krievija saprata, ka tai neizdosies šantažēt starptautisko sadarbību ar izstāšanos no labības instrumenta, jo sūtījumi turpinājās. Krievijai tomēr arī nav mazsvarīgi saglabāt savu reputāciju vismaz daļā valstu."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu