Ziemeļkoreja izšāvusi vēl trīs ballistiskās raķetes (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemeļkoreja, 3. novembris
Ziemeļkoreja, 3. novembris Foto: Reuters / Scanpix

Ziemeļkoreja ceturtdien izšāva trīs ballistiskās raķetes, no kurām viena pamudināja Dienvidkoreju un Japānu brīdināt savus iedzīvotājus meklēt patvērumu, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Seulas armija paziņoja, ka ir konstatējusi vienu tāla darbības rādiusa ballistisko raķeti, kas izšauta uz Japāņu jūru no Phenjanas Sunanas rajona. Drīz pēc tam tā konstatēja divas tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, kas izšautas no Pjonannamdo provinces Kečonas pilsētas.

Ziemeļkoreja trešdien bija izšāvusi vismaz 23 dažādas raķetes, no kurām viena nokrita Dienvidkorejas teritoriālo ūdeņu tuvumā.

Vietējie mediji ziņoja, ka Dienvidkorejai piederošajā Ulleundo salā ceturtdien atskanēja gaisa trauksmes sirēnas, aicinot iedzīvotājus meklēt patvērumu pretbumbu bunkuros.

Japānas valdība ceturtdien vērsās ar īpašu brīdinājumu pie savu ziemeļu reģionu iedzīvotājiem, aicinot viņus palikt telpās vai meklēt patvērumu.

Tokija sākotnēji bija paziņojusi, ka raķete pārlidojusi Japānu, bet aizsardzības ministrs Jasukadzu Hamada vēlāk pavēstīja, ka "raķete nešķērsoja Japānas arhipelāgu, bet pazuda virs Japāņu jūras".

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai izmēģināt ballistiskās raķetes, no kurām dažas var būt piemērotas kodolgalviņas transportēšanai.

Situācija Korejas pussalā pašlaik ir ļoti saspīlēta. Ziemeļkoreja pēdējās nedēļās ir veikusi vairākus raķešu izmēģinājumus un paziņojusi, ka to nolūks ir simulēt Dienvidkorejas lidlauku apšaudīšanu ar taktiskajiem kodolieročiem.

Vašingtona un Seula bažījas, ka šiem raķešu izmēģinājumiem varētu sekot kodolizmēģinājums, kas būtu Phenjanas septītais.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu