Vīrietis gandrīz uzkāpj zivij, kuras inde izraisa prātam neaptveramas sāpes (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Akmenszivs
Akmenszivs Foto: Wikimedia Commons

Kāds Austrālijas dabaszinātnieks tik tikko izvairījās no uzkāpšanas vienai no indīgākajām zivīm pasaulē. Tā spēj 24 stundas izdzīvot ārpus ūdens, pēc izskata atgādinot parastu akmeni.

Daniels Brauns ar nāvējošo radījumu saskārās, pētot akmeņus Austrālijas ziemeļos. Ar savu pieredzi viņš dalījās sociālajā tīklā “Facebook”, brīdinot lasītājus, ka, staigājot pa pludmali, ir krietni jāuzmanās, jo ne visi akmeņi patiesībā ir akmeņi.

Akmenszivis ir atrodamas seklajos Austrālijas ziemeļu piekrastes ūdeņos. Dažās vietās tās var būt ļoti bieži sastopamas, vēstīts izdevumā “Newsweek”.

Akmenszivis savus upurus medī no slēpņiem, izmantojot kamuflāžu. Paslēpušās smiltīs starp akmeņiem, tās gaida upuri. Kad tas, nenojaušot par briesmām, ir pietuvojies, zivs uzbrūk. Tiesa, indi tās izmanto tikai pašaizsardzības nolūkos.

“Tās ir vistoksiskākās zivis. Sāpes, ko izraisa to inde, ir tik lielas, ka cilvēks pirmajās minūtēs var nomirt no sāpju izraisīta šoka. Ja tu tomēr izdzīvo, tad pirmajās 30 minūtēs var nomirt no kardiovaskulārā kolapsa,” skaidroja eksperts Braiens Frajs.

Ja palaimējas izdzīvot, ar sāpēm nākas mocīties pat četras dienas.

Zivs inde atrodas tās 13 aso muguras spuru galā. Turklāt tā ir visai sarežģīta. Inde neļauj sarecēt asinīm, bojā muskuļus, ietekmē sirdsdarbību un var izraisīt paralīzi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu