Neraugoties uz augstām energoresursu cenām, slēpošanas trases arī šosezon darbosies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Slēpošanas trašu īpašnieki plāno strādāt arī pie paaugstinātām energoresursu cenām, aģentūrai LETA apstiprināja aptaujātie uzņēmumu pārstāvji.

SIA "Rāmkalni" Mārketinga projektu daļas vadītājs Lauris Kristiāns Užulis sacīja, ka pašlaik nav zināms, kad slēpošanas trase atvērsies, taču tas, visticamāk, notiks līdz ar pietiekami auksta laika iestāšanos sniega noturībai.

Viņš arī pieļāva, ka šosezon, līdz ar energoresursu sadārdzināšanos, varētu pieaugt pakalpojuma cenas, taču patlaban "Rāmkalni" tās paaugstināt neplāno.

Tikmēr SIA "Cīruļkalns - atpūtas bāze" tehniskais direktors Māris Zvīnis skaidroja, ka sniega ražošanas un trašu uzturēšanas izmaksas šosezon pieaugs, jo elektrības un degvielas cenas ir palielinājušās. "Tāpēc neizbēgami augs pakalpojuma cena," norādīja Zvīnis.

Viņš arī pauda cerību, ka Cīruļkalna slēpošanas trase darbu varētu sākt decembrī.

Arī SIA "Riekstu kalns" biroja vadītāja Ieva Rasa apstiprināja, ka slēpšanas trase ziemā būs atvērta. "Slēpošanas trase varētu atvērties tad, kad iestāsies noturīgs sals, lai arī kurā ziemas mēnesī tas notiktu - decembrī, janvārī vai februārī," piebilda Rasa.

Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka "Riekstu kalns" pievērš uzmanību elektrības tarifam un cer, ka izmaksas vairs nesamērīgi nepieaugs. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka, neskatoties uz izmaksu kāpumu, sniegs tiks šogad ražots.

Taujāta par pakalpojumu cenām, Rasa minēja, ka uzņēmumā biļešu cenas šogad celt neplāno. "Lai arī degvielas cenas ir ļoti augušas un arī darbinieki labprāt saņemtu pienācīgu atalgojumu, bet saprotam arī, ka iedzīvotāju pirktspēja ir kritusies, tāpēc centīsimies šo ziemu kaut kā pārdzīvot," skaidroja Rasa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu