Video: Nīderlandē no meža izlec vilks un pārbiedē velosipēdistu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilks. Ilustratīvs attēls
Vilks. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Pēdējās dienās sociālajos tīklos lielu popularitāti ieguvis video, kurā redzama kāda velosipēdista asinsstindzinošā sastapšanās ar vilku. Tas noticis laikā, kad cilvēki šajā teritorijā aizvien vairāk ziņo par vilku neparasto uzvedību.

Video uzņemts no velosipēdista skatupunkta, kurš mierīgi brauc pa nacionālā parka veloceliņu. Kādā brīdī no meža pēkšņi izskrien vilks un sāk rikšot pakaļ velosipēdistam. Par laimi, divi riteņi šoreiz ir ātrāki par četrām kājām, tāpēc velosipēdistam izdodas aizbēgt. Tiesa, diez vai ar sausām biksēm.

Vietējā radio nacionālā parka pārstāvji minēja, ka šoreiz dzīvniekam, visticamāk, bija rotaļīgs garastāvoklis, jo, medījot upuri, vilki var skriet ar ātrumu pat 60 kilometri stundā.

Vilku bezbailība nacionālajā parkā ir ļoti neparasta parādība. Dzīvnieku aizstāvji to skaidro ar to, ka parka darbinieki ir pasākuši barot un pieradināt vilkus, tiesa, parks šīs apsūdzības noliedz.

Vilki lielākajā daļā gadījumu izvairās no sastapšanās ar cilvēku, tomēr ir izņēmumi. Piemēram, 2005. gadā vilku bars Kanādā nogalināja 22 gadus veco Kentonu Džoelu Kārnegiju. Savukārt 2010. gadā vilki nokoda 32 gadus veco Kendisu Berneri, kura bija devusies mežā skriet krosu, vēsta "Newsweek".

Vilki arī spēj ļoti ātri pielāgoties dažādiem apstākļiem un videi. Galvenais, lai tiem ir ko ēst. Vienalga, vai tie būtu citi dzīvnieki, mājlopi vai atkritumi.

Lai vilkus padzītu, parka mežsargiem ieteikts sastapšanās gadījumā likt lietā peintbola pistoles. Tādā veidā arī vēlāk varēs redzēt, kurš vilks jau ir nonācis cilvēka redzeslokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu