Haoss kriptovalūtu tirgū: "Bitcoin" drūmas tuvākās nākotnes perspektīvas (18)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kriptovalūtu tirgū situācija raksturojama kā haotiska. Pēc tam, kad lielākā kriptovalūtu birža paziņoja par ieceri iegādāties citu kriptobiržu FTX, bija vērojams straujš lielāko kriptovalūtu vērtības kritums. Tā rezultātā “Bitcoin” sasniegusi pēdējā gada laikā zemāko vērtību, un arī citas digitālās valūtas pieredz strauju lejupslīdi.

Neatkarīgā analītikas kompānija “CanteringClark” paziņoja, ka “Bitcoin” cena varētu īslaicīgi nostabilizēties pie 15 000 dolāru atzīmes, tomēr ir indikācijas, ka “Bitcoin” vērtības kritums samazināsies, un tā varētu nokristies līdz 12 000 dolāriem.

Analītiķis Keilebs Franzens norāda, ka aptuvenais mainīgais vidējais rādītājs ir būtisks konkrētā aktīva vērtības noteikšanai ilgākā periodā. Pēc Franzena teiktā, ja “Bitcoin” vērtība turpinās kritumu, tad pirmo reizi kriptovalūtas pastāvēšanas vēsturē mainīgais vidējais rādītājs gada griezumā būs mazāks nekā mainīgie vidējie rādītāji divu un trīs gadu periodā.

“Mēs nekad neesam redzējuši, ka “Bitcoin” mainīgais vidējais rādītājs gada periodā noslīd zem divu vai pat trīs gadu vidējā rādītāja. Mēs esam ļoti tuvu šai parādībai,” norādīja Franzens.

Tiek norādīts, kriptovalūtu tirgū ir vērojamas pieaugošas bažas, un investori pārdod kriptovalūtas ar zaudējumiem. Ņemot vērā analītiķu teikto, “Bitcoin” vērtības kritums varētu būt ilgtermiņa parādība.

Problēmas kriptovalūtu tirgū bija vērojamas jau jūnijā, kad “Bitcoin” vērtība nokritās līdz 17 500 dolāru atzīmei, taču pēc tam bija vērojams neliels vērtības kāpums. Pašreizējās norises tiek skaidrotas ar “Binance” lēmumu iegādāties FTX cerībā, ka tas “apturēs asiņošanu” kriptovalūtu tirgū un novērsīs tālāku valūtu pārdošanu.

Nozarē gan pastāv šaubas, vai šāds darījums notiks, jo tā īstenošanās gadījumā ievērojami tiktu monopolizēts kriptovalūtu tirgus. Pret šo darījumu iebilst citas nozīmīgas kriptobiržas, kā “Coinbase” un OKX.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu