Lielbritānijā piedzimis kaķēns bez reproduktīvās sistēmas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaķēns. Ilustratīvs attēls
Kaķēns. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Lielbritānijā uz ielas atrasts rets brīnums – kaķēns bez ārējiem un iekšējiem reproduktīvajiem orgāniem.

15 nedēļas vecā kaķēna veselība ir laba. Nosaukts par Cerību, kaķēns nu mājo Kaķu aizsardzības centrā Geitshedā, Lielbritānijā.

Centra vecākā veterinārārste Fiona Brokbenka izdevumam “BBC” atklāja, ka pastāv iespēja, ka kaķēnam ir kādi ārpusdzemdes olvadu audi, tomēr šī iespēja ir ļoti maza. Šis varētu būt ļoti reta ģenētiskā stāvokļa aģenēzes gadījums.

Izdevumam “Newsweek” savukārt attīstības biologs Pīters Kopmens skaidroja, ka dzimuma attīstības laikā viena vai vairākas reproduktīvo orgānu daļas var attīstīties atipiski vai vispār neattīstīties.

“Rādās, ka tā ir aģenēze, kas nozīmē to, ka attīstības ceļi ir pilnībā bloķēti, nevis traucēti, palēnināti vai pastiprināti,” piebilda Kopmens.

Šis gadījums ir īpaši rets, jo kaķēnam nav nedz ģenitāliju, nedz reproduktīvā trakta. Jācer, ka šī anomālija neietekmēs kaķa veselību negatīvi.

“Lielākā atšķirība, kādu es paredzu, būs tāda, ka kaķim nebūs hormonu mudinātas uzvedības, tātad nedz teritorijas iezīmēšanas, nedz ar hormoniem saistītas agresijas,” Laiza F. Kārvere.

Skaidrs ir arī tas, ka Cerība nevarēs radīt pēcnācējus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu