Masks aptur "Twitter" jauno verifikācijas politiku, kas raisījusi komiskas situācijas un arī finansiālus zaudējumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Brendan Mcdermid

Mikroemuāru vietne "Twitter" cenšas ierobežot viltus kontu veidošanu vietnē, apturot zilās apstiprināta konta zīmes piešķiršanu jauniem kontiem, jo tā izraisījusi gan komiskas situācijas, gan nesusi reālus zaudējumus uzņēmumiem.

Kopš miljardieris Īlons Masks pagājušā mēneša nogalē pabeidza 44 miljardu ASV dolāru darījumu un pārņēma vietni, tajā notikušas vairākas haotiskas pārmaiņas. Cita starpā Masks paziņoja, ka ievieš astoņu ASV dolāru mēnesī maksu par apstiprināta konta atzīmi, bet tas izraisījis viltus kontu uzplaukumu un samulsinājis vietnes lietotājus, jo tagad vairs nav skaidrs, kas ir viltus konts, un kurā saturu patiešām veido persona, kas norādīta kā konta īpašnieks.

Piemēram, ASV medikamentu ražotājs "Eli Lilly" atvainojās, jo kāds viltvārdis bija iegādājis zilo apstiprinātā konta zīmi un, uzdodoties par kompāniju, paziņojis, ka insulīns turpmāk būs pieejams bez maksas.

Kompānijas akcijas cena saistībā ar nokritās par gandrīz 4,4%, bet vairāki tvitera lietotāji uzņēmumu apsūdzēja melos un sava vārda neturēšanā, jo ieraksts par bezmaksas insulīnu nosūtīts no apstiprināta konta.

Savukārt kāds cits, kas bija iegādājies zilo apstiprinātā konta zīmi "Eli Lilly" vārdā paziņoja, ka krasi tiek celta insulīna cena, "jo mēs varam darīt visu, ko vēlamies, un jūs tur neko nevarat izdarīt. Samierinieties".

5,5% akcijas cenas kritumu piektdien piedzīvoja arī ASV bruņojuma ražotājs "Lockheed Martin", jo apstiprinātā konta statusu ieguvis viltvārdis paziņoja, ka "sāksim apturēt jebkādu bruņojuma pārdošanu Saūda Arābijai, Izraēlai un ASV līdz netiks izmeklēta to saistība ar cilvēktiesību pārkāpumiem".

No viltus apstiprinātajiem kontiem cieta arī Maska kompānijas "Tesla" un "SpaceX". It kā "Tesla" vārdā tika rakstīts, ka "godīgi, 53% akcijas cenas kritums mūs neuztrauc. Ja ir kāds, kas zina kaut ko par avarēšanu, tad tie esam mēs". Savukārt "SpaceX" vārdā tika paziņots, ka tiek apturēta Maska izlolotā kosmosa ceļojumu programma, bet līdzekļi tiek novirzīti ilgtspējīgas lauksaimniecības attīstībai un bada pasaulē izskaušanai.

Sporta pasaulē vētru sacēla viltus Lebrona Džeimsa konts ar iegādātu apstiprinājuma zīmi, kurā tika apgalvots, ka Nacionālās basketbola asociācijas zvaigzne pieprasa, lai tiktu aizmainīts prom no Losandželosas "Lakers" vienības.

Tāpat kāds, kurš bija samaksājis astoņus ASV dolārus, lai izveidotu it kā "Twitter' apstiprinātu bijušā ASV prezidenta Džordža Buša jaunākā kontu, rakstīja, ka "man pietrūkst irākiešu slaktēšanas", savukārt savas sievas Nikolas Braunas Simpsones un viņas drauga Ronalda Goldmana slepkavībā apsūdzētā O.Dž.Simpsona parodijkonts tika verificēts vēl pirms bijušā amerikāņu futbolista īstais konts bija saņēmis zilo apstiprinājuma atzīmi.

Zilo atzīmi par apstiprinātu kontu iepriekš varēja saņemt visi, kuru identitātes atbilstību kontam bija apstiprinājuši "Twitter" darbinieki, bet Maska vīzija paredz, ka tāda atzīme būs pieejama ikvienam par astoņiem ASV dolāriem mēnesī.

Tomēr tas izraisīja viltus kontu vilni vietnē, un "Twitter" atsevišķiem apstiprinātiem kontiem ieviesa papildu atpazīšanās zīmi - pelēku uzrakstu "oficiāls". Pirmo reizi šī zīme vietnē parādījās vien uz īsu brīdi, bet piektdien tā tika atjaunota.

"Lai cīnītos pret uzdošanos par citu personu, mēs daļai kontu pievienojām zīmi "Oficiāls"," paskaidrots "Twitter" atbalsta kontā.

Piektdien "Twitter" apturējis jaunu zilo apstiprinājuma zīmju izsniegšanu, lai "palīdzētu risināt uzdošanās par citiem problēmas", liecina ASV mediju rīcībā nonācis iekšējs kompānijas dokuments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu