Kā motosacīkšu rīkotāji skarbos apstākļos izmanto glītus datorus

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mēdz teikt, ka darbs rit raitāk, ja izvēlas piemērotākos darbarīkus. To pašu var attiecināt uz datoriem. Apstākļi un situācijas ir dažādas, lietotāju vajadzības atšķiras, tādēļ no ļoti daudzveidīgā datoru piedāvājuma svarīgi izvēlēties tieši pašam piemērotāko.

Pēc šīs filozofijas vadījās biedrības «Moto piedzīvojumu klubs apPasaule» pārstāve Agnese Sila, iegādājoties 360 grādos atlokāmos ASUS klēpjdatorus "ExpertBook B2 Flip". Šis profesionāļu vajadzībām radītās sērijas "ExpertBook" pārstāvis izceļas ar praktiskumu.

Būtībā "ExpertBook B2 Flip" ir universāla ierīce. To var lietot kā parastu klēpjdatoru, var atvērt 360 grādos un iegūt prāvu planšeti ar 15,6 collu skārienekrānu, vai arī nostādīt "telts" režīmā, lai demonstrētu prezentācijas vai video materiālus. Turklāt atbilstība ASV militārā standarta MIL-STD 810H izturības prasībām nozīmē to, ka šo klēpjdatoru nav pārlieku jāsargā no «sadzīves negadījumiem». Apšļakstīšana ar kafiju, iekļūšana lietū vai smagāka piezemēšanas uz zemes kopā ar somu tam neko ļaunu nenodarīs. Tāpat kā stindzinošs sals vai tuksneša tveice. Tieši tas bija nepieciešams motociklistiem.

Trasē ar datoru neauklējas

"Mūsu biedrība "Moto piedzīvojumu klubs apPasaule" regulāri organizē dažādas motosporta un autosporta sacensības, kas notiek brīvā dabā, elektroniskajām ierīcēm diezgan skarbā vidē. Putekļi, saule, dubļi, aukstums ir tas, ar ko nepārtraukti nākas saskarties mūsu darbiniekiem, strādājot trasēs un apkopojot sacensību rezultātus jebkuros laikapstākļos," TVNET stāsta Sila, "mūsdienu sacensības nav iedomājamas bez elektronisku rezultātu ieguves. Sen pagājis laiks, kad trases malā stāvējām ar lapiņām un hronometriem, tāpēc svarīgi ir izvēlēties pareizo datortehniku, kas spēj šādos apstākļos pilnvērtīgi strādāt".

Foto: Publicitātes foto

Pēc tirgus izpētes, izvērtējot piedāvājumu un pašu finansiālās iespējas, biedrības pārstāvji nonāca pie lēmuma iegādāties "ASUS ExpertBook B2 Flip". Tas ir atbilstošs specifiskajām izturības prasībām, taču vienlaikus ir kompakts un labi izskatās. Mazsvarīgs faktors nav arī šī datora nelielais svars. Tas ir būtiski kaut vai tādēļ, ka pasākumos cilvēkiem jāpavada ar ierīci rokās vairākas stundas.

"Izraugoties šo modeli, viens no svarīgākajiem kritērijiem noteikti bija datora izturība skarbajos putekļu un lauka apstākļos, jo sacensību karstumā nav daudz laika un iespēju domāt par īpašu piesardzību. Svarīgi ir zināt, ka varam uz ierīci paļauties jebkuros apstākļos," saka Agnese, īpaši izceļot skārienjutīga ekrāna priekšrocības. Tas ir liels ieguvums brīžos, kad informāciju nepieciešams parādīt lielākam cilvēku skaitam. Novietojot datoru uz paaugstinājuma un atverot 360 grādu leņķī, var iegūt demonstrējamo attēlu, kuru ērti vadīt ar skārienjūtīgo ekrānu.

Parocīgs darbam saulē

Lietošanas laikā "apPasaule" pārstāvji atklājuši un novērtējuši arī citas "ASUS ExpertBook B2 Flip" priekšrocības.

Foto: Publicitātes foto

"Kā īpaši noderīga iezīme noteikti jāpiemin sauli neatstarojošais ekrāna pārklājums. Strādājot brīvā dabā, ne vienmēr ir iespējams atrast piemērotu un noēnotu vietu darbam ar datoru, savukārt tiešos saules staros ekrānā gandrīz nekas nav saskatāms. Taču "ASUS ExpertBook B2 Flip" var ērti pagriezt un pielāgot leņķim, kurā saule nespīd tieši ekrānā un darbs var turpināties. Protams, būtisks ir arī pats datora darbības ātrums, jo intensīvos sacensību apstākļos ir ļoti svarīgi, lai komandas tiktu izpildītas momentāni," stāsta Sila, piebilstot, ka ikdienā lietotāji biedrībā strādā gan ar plaši zināmām biroja programmām, gan specifiskiem risinājumiem sacīkšu rīkotājiem, "izmantojam visas populārākās programmas, e-pastus, Word, Excel, kā arī īpaši mums izstrādātas un pielāgotas sacensību pieteikumu un rezultātu apkopošanas programmas, kuru instalēšana nesagādāja nekādas problēmas. Ļoti iepriecināja tas, cik ērti un vienkārši bija instalēt ārējās ierīces, tādas kā printeri, skeneri, kas nereti sagādā diezgan lielas grūtības".

Jāpiebilst, ka "ExpertBook B2 Flip" ir aprīkots ar augsta līmeņa drošības risinājumiem, ieskaitot TPM 2.0, viedkaršu lasītāju lietotāja divu līmeņu autentifikācijai, fizisku aizdaru tīmekļkamerai, kā arī ieslēgšanas pogā iestrādātu pirkstu nospiedumu lasītāju.

Rekomendēšanas vērta pieredze

Sila atzinīgi vērtē ne vien pašu datoru, bet arī to piegādātāju. "Sadarbība bija lieliska, jo ASUS vispirms mums laipni piedāvāja demo datoru notestēt reālos apstākļos un tikai tad līdz galam izlemt par to iegādi. Arī piegāde bija šī brīža apstākļiem neparasti ātra, jo ASUS Latvijas noliktavā ir jau sagatavotas vairākas ierīces, pie kurām var tikt tūlīt. Klientu atbalsta serviss ir augstā līmenī, uz visiem man neskaidrajiem jautājumiem, ieguvu atbildes ātri, pie kam vienmēr skaidrojumu saņēmu vienkāršā valodā, kas labāk palīdz izprast dažkārt tik sarežģīto specifisko datoru pasauli," stāstījumu pabeidz Sila, neslēpjot, ka ir gandarīta par darījumu un rekomendē arī citiem uzņēmumiem un biedrībām iegādāties izturīgos, ērti lietojamos un kompaktos ASUS datorus, ar skaistu ārieni un pārsteidzošu veiktspēju.

Raksts tapis sadarbībā ar ASUS

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu