Maskavā atsāk "Moskviču" sērijveida ražošanu (14)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Rūpnīca “Moskvich” atsākusi sērijveida vieglo automobiļu ražošanu, vēsta “Meduza”, atsaucoties uz “Interfax”.

Pirmais modelis, kas nonācis uz rūpnīcas konveijera, ir “Moskvich 3” - faktiski tā ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar “Moskvich” zīmolu. Šo automobili pārdošanā paredzēts laist jau šā gada beigās.

Tiek norādīts, ka ražošanas sākšanas ceremonijā piedalījās Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins un vicepremjers Deniss Manturovs.

Iepriekš kļuvis zināms, ka līdz gada beigām rūpnīca plāno pabeigt 600 automobiļus.

Agrāk Maskavas autobūves rūpnīca piederēja uzņēmumam “Renault”. Pēc Krievijas sāktā kara sākuma “Renault” pameta Krievijas tirgu un bez atlīdzības atstāja rūpnīcu valsts pārziņā.

Vasarā uzņēmums “Kamaz”, kas piedalījās “Moskvich” atjaunošanā, paziņoja, ka ar šo zīmolu plānots laist klajā piecus modeļus – četrus krosoverus un vienu sedanu.

Iepriekš jau vēstīts, ka Krievijas valsts kontrolētie mediji jūlijā ar lepnumu ziņoja par jaunumiem kādreiz slavenā automašīnu zīmola “Moskvich” atdzimšanā, tomēr, kā beigās izrādījās, gaidāmie “moskviči” nav nekas vairāk kā Ķīnas autoražotāja modeļi, kuru attēlus Krievijas puse savā prezentācijā izmantojusi bez attiecīgā Ķīnas uzņēmuma ziņas.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu