Kā izvēlēties siltu un stilīgu ziemas virsjaku? Ekspertu padomi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Sniegs un aukstums ir sasniedzis Latviju. Tas nozīmē, ka ir pēdējais laiks gādāt ziemas virsjaku, kas būtu gan stilīga, gan pildītu savu pamatfunkciju – pasargātu no ziemas spelgoņa.

Multizīmolu veikals VAN GRAAF sadarbībā ar stilisti Karīnu Tonni ir apkopojis padomus, ko ņemt vērā, iegādājoties virsapģērbu.

Lai gan lielai daļai no mums savu iznākšanu no skapja gaida vismaz viens vai pat divi ziemas mēteļi vai virsjakas, ņemot vērā, ka Latvijā aukstā sezona ilgst vidēji no novembra līdz pat aprīlim, vēl vienam šādam apģērbam skapī noteikti atrastos vieta.

Ietekmīgais modes medijs “Vogue” uzsver, ka šajā sezonā aktuāli ir vismaz septiņi virsdrēbju modeļi.

Tas nozīmē, ka no tiem ikviens varēs atrast sev tīkamāko. Iespēju gamma svārstās no pārbaudītas klasikas līdz virsapģērbam, kas vairāk atgādina mīkstu un patīkamu dūnu segu. Aicinām iepazīties ar dažām “karstākajām” šīs sezonas aktualitātēm ziemas apģērbu modē.

Papildu komforts – iešūta šalle

Viena no šīs ziemas must have bāzes lietām ir mētelis, kuram jau ir iešūta šalle papildu siltumam un komfortam. Pasaules modes un stila noteicēji uzsver, ka

labāk izvēlēties jau pārbaudītu klasiku – mēteli melnā vai kamieļkrāsā. Tas būs gan praktisks, jo viegli kombinējams ar citu apģērbu, gan aktuāls gandrīz katru sezonu.

Labs vilnas mētelis būs ilgtermiņa investīcija, kas sildīs jūs ne vienu vien ziemu. Iegādājoties šādu apģērba gabalu, būtu jāņem vērā vairāki aspekti.

  • Pirmkārt, izslēgt pārlieku šaura piegriezuma mēteļus no potenciāli iegādājamo saraksta. Nebaidieties izvēlēties pat pāris izmēru lielāku, lai starp ķermeni un mēteli ir vieta, kur brīvi pavilkt biezāka adījuma džemperi vai žaketi.
  • Otrkārt, kvalitatīvs mētelis ir šūts no bieza auduma, kura sastāvā ir vilna, kas šo apģērba gabalu ne tikai padara vizuāli pievilcīgāku, bet arī nodrošina galveno funkciju – silda.
  • Treškārt, mētelim ir jābūt garumā zem ceļa. Tas ne vien sniegs iespēju radīt aktuālu un modernu koptēlu, bet būs arī praktisks, jo to varēs sakombinēt ar jebkuru apģērbu komplektu un nebūs jāuztraucas par proporcijām, piemēram, kad sievietei kleita ir garāka par mēteli.

Plikādas atgriešanās

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. To noteikti var teikt par plikādas mēteļu atgriešanos šīs sezonas tendenču topa augšgalā. Siltā odere nodrošinās maksimālu komfortu pat aukstajās janvāra un februāra dienās. Lai gan šajā sezonā ir akceptējami visu krāsu plikādas mēteļi, tiem, kuri skrupulozi seko līdzi jaunākajām tendencēm, modes guru aicina izvēlēties tos sandalkoka jeb brūnos toņos.

Stepēta jaka dūnu vieglumam

Vēl viens Latvijas ziemai noderīgs visapģērbs ir stepēta virsjaka. Tas ir universāls apģērbs, kas iekļaujas dažādu stilu komplektos. Tas labi iederas brīvā laika apģērba kombinācijās, kā arī veido modernu kontrastu ar kleitām. Šajā sezonā apģērba garums ir gaumes jautājums, jo pašlaik aktuāli ir dažādi garumi – sākot no pavisam īsa, līdz pat kārtīgam maksi izmēram. Galvenais nosacījums, lai tā būtu izteikti pufīga un gaisīga, tādējādi padarot koptēlu modernu un arī siltu.

Ja ir grūtības izvēlēties apģērbu, kas atbilst modes tendencēm, konsultējieties ar kompetentu speciālistu.​

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu