Jaunā CSDD atpūtas kuģu vadītāju apliecība dos plašākas iespējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Jau 2023. gada pirmajā janvārī spēkā stāsies jauni noteikumi, kas paredz Latvijā jauna veida CSDD atpūtas kuģu vadītāju apliecību. Apliecība ļaus ar motorlaivām un kuteriem kuģot tālāk jūrā un vadīt buru jahtas.

Iegūt to būs ievērojami vieglāk, proti, apmeklējot kursus un nokārtojot teorijas eksāmenus kuģošanas skolā "Nautica" un CSDD. Iegūtās tiesības ļaus vadīt motorizētos un buru atpūtas kuģus ne tikai Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos kā līdz šim, bet arī Latvijas teritoriālajā jūrā. Šajā peldlīdzekļu kategorijā ietilpst buru jahtas, kuru garums nepārsniedz 12 metrus, kuteri, motorlaivas, ūdensmotocikli u.c. Praktiskie eksāmeni šobrīd nav paredzēti, kas būtiski atvieglo tiesību iegūšanu.

Teorijas kursus iespējams iziet vienā no pieredzes bagātākajām atpūtas kuģu kapteiņu skolām "Nautica", ko vada Tāljūras jahtu kapteinis, starptautiski akreditēts atpūtas kuģu vadīšanas instruktors Askolds Hermanis. Dažāda kalibra jahtās un laivās viņš ir pavadījis vairāk nekā 20 gadus jūrās visā pasaulē. "Teorija, protams, ir pirmais un svarīgākais solis. Tomēr būtiski ir tai iedot arī praktisko kontekstu. Droši varu teikt, ka tieši tādēļ teorijas lekcijas mūsu skolā ir viena no stiprajām pusēm. Teju katram likumam mums ir vairāki desmiti reālos jūras braucienos piedzīvotu piemēru. Un runa jau nav par birokrātisku normatīvu izpildīšanu. Mūsu skolai ir lielāka misija – stiprināt un satuvināt jūrā un citos ūdeņos kuģojošo kopienu," uzsver Askolds. "Tuvojas svētki – kapteiņu un atpūtas kuģu vadītāju kursi var būt arī lieliska dāvana labam draugam vai sev pašam!"

Uzzināt vairāk par iespējām ātri un viegli tikt pie atpūtas kuģu vadītāju apliecībām var "Nautica.lv".

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu