“Sisi” - kanālā Epic Drama pirmizrāde seriālam, kas tika uzņemts arī Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

2021. gada vasara vairākās vietās Latvijā tika pārvērsta par 19. gadsimtu, lai uzņemtu seriālu „Sisi“ – jaunu kostīmu TV drāmu par Austrijas ķeizarieni Elizabeti. Ambiciozais „Sisi“ sešās daļās kanālā Epic Drama debitēs 26. decembrī.

Jaunais seriāls sešās daļās “Sisi”, ko uzņēmuši “Story House” uzņemts Austrijā, Latvijā, Ungārijā un Lietuvā. Dažas no zināmākajām un skaistākajām vietām Latvijā, kas izvēlētas filmēšanai, bija Ēdoles, Straupes un Rundāles pilis, kā arī Rīgas vecpilsēta un daudzas citas.

Šī greznā izrāde ir jauns un mūsdienīgs skatījums par Sisi dzīvi – viņa kļuva par Hābsburgu impērijas ķeizarieni, veidojot jaunu politisko vēsturi un kļūstot par leģendu uz ekrāniem. Ķeizarienes Elizabetes lomu, kuras tēlu aizvadītā gadsimta 50. gados iemūžināja aktrise ar vācu un franču saknēm Romija Šneidere, no jauna interpretē topošā šveiciešu amerikāņu aktrise Dominika Devenporta (filma “Nakts vilciens uz Lisabonu”). Stāsts par šo revolucionāro dzimtu jau ilgstoši ir fascinējis skatītājus, un nu ir pienācis laiks iekarot mūsdienu paaudzes sirdis un prātus, piedāvājot jaunu un vērienīgu atmodu, kas stāstīta no mūsdienu perspektīvas.

Eiropas pirmā superzvaigzne Sisi ar šo fascinējošo, intrigām un iekārēm pilno stāstu, iegājusi jaunā ērā. Bezrūpīgā pusaudze neprātīgi iemīlas spēcīgā un iekārojamā vīrietī, imperatorā Francā, kuru atveido vācietis Janniks Šūmans (filmas “Manas pasaules centrs” un “Charité”). Viņam ir nemanāma tumšā un bīstamā puse: mīlestība, kas nebija paredzēta. Sisi ir jāizvēlas un jāpieņem izaicinājums. Šis ir stāsts par pieaugšanu - viņa kļūst par pašpārliecinātu, modernu sievieti, kas spēj pieņemt sarežģītus lēmumus, tikt galā ar dažādiem zaudējumiem un beigu beigās ieņemt neatkarīgas ķeizarienes lomu.

Galvenā uzmanība šeit pievērsta karaliskā pāra attiecībām. Par Eiropas skaistāko sievieti dēvētā Sisi cīnās pret galma stingro, reizēm pat nežēlīgo režīmu un par saviem ideāliem. Viņas mūža mīlestība Francs ir vīrietis, kura emocijas un jūtas nomāc stingrā un brutālā Austroungārijas impērijas valdnieka tēls.

Dominika Devenporta, runājot par savu jauno lomu, stāsta: "Domājot par Sisi, es savā prāta neredzu īstu cilvēku, bet gan pacilātu un mītiem apvītu statuju. Esmu priecīga par iespēju dāvināt viņai savu seju un balsi un parādīt viņu kā cilvēku: jaunu sievieti ar lieliem sapņiem un spēcīgām jūtām, kas cīnās par savām vērtībām.” Tikmēr Janniks Šūmans par sava varoņa atveidošanu komentē, ka "Tas, kas man šķiet īpaši aizraujošs un izaicinošs Franca lomā, ir varoņa sarežģītība. Lai saglabātu līdzsvaru starp bezemocionālo un drūmo no vienas puses, un mīļo un nevainīgo no otras puses. Es to redzu kā savu lielāko izaicinājumu aktiermākslā." Sisi ir mūsdienīga atdzimšana bēdīgi slavenajam Hābsburgu impērijas ķeizarienes un karaliskās ģimenes dzīvesstāstam, ko plosa personiskās vēlmes un politiski ierobežojumi, kā arī par varu un neaizsargātību.

Pirmizrāde no 26. decembra, svētdienās plkst. 22.00, tikai kanālā Epic Drama visā Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Seko mums arī "Facebook" Kanāls "Epic Drama" ir televīzijas mājvieta labākajiem un aizraujošākajiem drāmas seriāliem no visas pasaules, kas piedāvā kvalitatīvu drāmu 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, piedāvājot saturu ikkatrai gaumei. Lūdzu sazinieties ar savu TV pakalpojumu sniedzēju, lai uzzinātu par kanāla pieejamību jūsu mājās!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu