Autoratlīdzības saņēmējiem uz gadu pagarina atvieglotu regulējumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svinīgā Saeimas sēde
Svinīgā Saeimas sēde Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc topošās koalīcijas deputātu ierosinājuma autoratlīdzības saņēmējiem uz gadu pagarināta iespēja nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējiem.

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma šādus grozījumus likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", kuru sākotnējo variantu iesniedza deputāti no visām trim topošās koalīcijas partijām. Oficiāli tika pieņemti Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas virzītie precizētie grozījumi.

Līdz 2023.gada 31.decembrim pagarināts likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" pārejas noteikumos paredzētais laiku, kad autoratlīdzības saņēmējiem ir iespēja nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējiem, skaidrots grozījumu anotācijā.

Nodokļus - gan iedzīvotāju ienākuma nodokli, gan valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas - par viņiem nomaksās ienākuma izmaksātājs: 25% apmērā no ieņēmumiem līdz 25 000 eiro un 40% apmērā no ieņēmumiem, kas pārsniedz 25 000 eiro.

Pagarinājums nepieciešams, jo joprojām pastāvot virkne neskaidrību attiecībā uz saimnieciskās darbības ieņēmumu konta lietošanu autoratlīdzību saņēmējiem, skaidro deputāti. Pieņemto izmaiņu sagatavošanā notikušas konsultācijas ar Latvijas Radošo savienību padomi un Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija.

Tāpat galīgajā lasījumā pieņemti grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", kurā arī noteikts attiecīgs pagarinājums līdz 2023.gada 31.decembrim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu