Veikalā "Promo Cash&Carry", iespējams, reģistrēta histamīna klātbūtne tunzivs filejā; apturēta produkta izplatīšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tunzivs fileja. Attēls ilustratīvs.
Tunzivs fileja. Attēls ilustratīvs. Foto: Ilia Nesolenyi/Shutterstock

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis dzeltenspuru tunzivs filejas izplatīšanu SIA "Sanitex" veikalā "Promo Cash&Carry" Rīgā, Tīraines ielā, jo no patērētājiem saņemtas sūdzības par alerģijai līdzīgiem simptomiem pēc produkta lietošanas uzturā, informē dienestā.

Dienestā norāda, ka "šobrīd nav zināms, kas cilvēkiem izraisījis alerģisko reakciju, tomēr ir aizdomas, ka tas varētu būt histamīns, kas zivīs var uzkrāties palielinātā daudzumā, ja tā tiek nepareizi pārstrādāta un uzglabāta, piemēram, ja pēc nozvejas tā ilgi uzglabāta, vai atkausēta neatbilstošā temperatūrā".

Histamīns, nonākot cilvēka organismā, iedarbojas strauji un var izraisīt alerģijai līdzīgus simptomus - ādas vai gļotādas apsārtumu vai pietūkumu, izsitumus, sliktu dūšu, vemšanu, caureju, reiboņus.

Apturētais produkts ir dzeltenspuru tunzivs fileja, kura izcelsmes valsts ir Vjetnama. Filejas partijas numurs ir U52S276, bet piegādes datums - 2022.gada 22.novembris.

PVD informē, ka produkta paraugi paņemti laboratoriskai izmeklēšanai.

Vienlaikus "Sanitex" ir uzdots apturēt produkta partijas izplatīšanu līdz apstākļu noskaidrošanai arī citos tīkla veikalos, un informēt savus klientus, kas lielākoties ir juridiskas personas.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu