Noskaties, kā sievietes 1904. gadā dodas uz šepti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Lai arī mūs šķir tikai saujiņa paaudžu, 20. gadsimta sākums liekas kā tāla  vēsture. Lielākoties pie tā vainojami melnbaltie, paātrinātie un miglainie video bez skaņas, kas tik ļoti atšķiras no modernā kino. Par laimi, nu ir pieejams mākslīgais intelekts, ar kura palīdzību ir iespējams uzlabot seno video kvalitāti un pat padarīt tos krāsainus. Lūk, viens tādā veidā atjaunots video, kurā redzamas 1904. gada amerikāņu sievietes strādājam.

Video redzama virkne sieviešu, tērpušās līdz zemei garos svārkos, baltās vai citas krāsas blūzēs un ar rūpīgi saspraustiem matiem. Viņas ir ieradušās darbā elektroierīču ražotnē (Westinghouse Electric & Manufacturing Company) Pitsburgā.

Oriģinālais video, kas glabājas “Library of Congress” arhīvos, ir melnbalts, turklāt tā kvalitāte ar gadiem ir pamatīgi kritusies. “YouTube” satura veidotājs “Glamourdaze”, izmantojot mākslīgo intelektu, video piešķīra krāsu un palielināja tā izšķirtspēju. Lai padarītu ainu reālāku, mēmajam video tika piešķirta skaņa.

19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā kino bija vēl bērna autiņos, tomēr tā laika filmu veidotāji pamanījās video iemūžināt visu, sākot ar Saules aptumsumu un beidzot ar kaķiem, kuri cīnās boksa ringā.

VIDEO: SIEVIETES DODAS UZ ŠEPTI

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu