Zināms gada meklētākais vārds internetā: nē, tas nav "Ukraina"! (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zināms gada meklētākais vārds internetā: nē, tas nav "Ukraina"!
Zināms gada meklētākais vārds internetā: nē, tas nav "Ukraina"! Foto: Pixabay

Amerikas Savienoto Valstu korporācija "Google" ir publiskojusi sarakstu ar meklētākajiem vārdiem pasaulē 2022. gadā, informē Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza", atsaucoties uz ASV laikrakstu "The Washington Post".

"Google" atklāj, ka meklētākais vārds 2022. gadā ir "Wordle". Tas ir katru dienu atjaunināmas spēles nosaukums, kurā jāuzmin piecu burtu vārds.

Otrajā vietā ir vaicājums "Indija pret Angliju", kas saistāms ar vasaras sezonā notikušo Pasaules kausa pusfināla spēli kriketā.

Trešajā vietā globālo vaicājumu sarakstā ir vārds "Ukraina".

Vārds "Ukraina" ierindojas arī pirmajā vietā vaicājumu sarakstā kategorijā "Ziņas". Otrajā vietā ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāve, trešajā vietā ir ASV novembrī notikušo vidustermiņa vēlēšanu rezultāti.

Starp vaicājumiem kategorijā "Cilvēki" pirmajā vietā ir aktieris Džonijs Deps, kurš šogad uzvarēja tiesā pret savu bijušo sievu Amberu Hērdu (viņa ir trešajā vietā šajā pašā kategorijā). Otrajā vietā ir aktieris Vils Smits, kurš Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā iesita pa seju komiķim Krisam Rokam. Ceturto vietu sarakstā ieņem Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

No sportistiem "Google" lietotāji visbiežāk meklēja tenisistu Novaku Džokoviču, gada meklētākā filma ir "Tors: Mīla un pērkons", bet gada meklētākais televīzijas seriāls - "Eiforija".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu