Aptaujā noskaidrots, ko rīdzinieki vēlas visvairāk uzlabot pilsētā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migla un sarma Rīgā
Migla un sarma Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Visvairāk rīdzinieki vēlas uzlabot satiksmes infrastruktūru, pilsētas labiekārtošanu un vidi, liecina pētījumu kompānijas "Latvijas fakti" augustā un septembrī veiktā rīdzinieku aptauja.

Tās ir populārākās atbildes uz aptaujas jautājumu par trim problēmām, kuras būtu jārisina pirmām kārtām aptaujas dalībnieka apkaimē.

Šīm atbildēm seko dzīves dārdzība, sociālie jautājumi, izglītība, veselība, pašvaldības darbs, komunālie pakalpojumi, sabiedriskā kārtība un drošība, ģeopolitiskā krīzes un tās seku novēršana, nodokļu jautājumi, ekonomikas attīstība, sporta jautājumi, kultūras jautājumi, tirdzniecība un pakalpojumi, nacionālās attiecības un jautājumi, kas saistīti ar Covid-19.

Problēmas ar satiksmes infrastruktūru visvairāk satraukušas 63,3% aptaujāto. Savukārt 40,1% iedzīvotāju satraucis tieši ielu stāvoklis un to remonts.

Pilsētas labiekārtošana satraukusi 22,3% aptaujāto, tostarp 7,5% respondentu vēlējās tieši iekšpagalmu sakārtošanu.

Savukārt vides jautājumi visvairāk rūp 19% aptaujāto. Visvairāk - 9,3% respondentu - uztrauca tieši pilsētas tīrība un sakoptība.

Kā citas atbildes tika minētas ģeopolitiskā situācija un valsts drošība, infrastruktūra, ceļu kvalitāte, atalgojums, terorisms, sabiedrības šķelšanās, neziņa par nākotni, cilvēku negodīgums, neapmierinošs valdības darbs, drošība uz ceļiem u.c.

Aptaujā tika iztaujāti 2207 Rīgas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu