ZZS ierosinājis valdībai izstrādāt valsts obligātās veselības apdrošināšanas likumprojektu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Viktors Valainis.
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Viktors Valainis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) izteikusi priekšlikumu uzdot valdībai izstrādāt likumprojektu par vienota valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu apjoma un visaptverošas valsts obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu.

Atbilstoši ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Viktora Valaiņa iesniegtajam priekšlikumam Veselības aprūpes finansēšanas likumā Ministru kabinetam likumprojekts būtu jāizstrādā un jāiesniedz Saeimā līdz 2023.gada 1.jūlijam.

Iepriekš debatēs Saeimā Valainis uzsvēra, ka viņam ir "sāpīgi skatīties", ka jau četrus gadus tiek atlikta veselības finansēšanas sakārtošana.

Politiķis arī atzīmēja, ka pirmšķietami aprēķini parāda, ka veselības budžetā būtu nepieciešami vēl vismaz 360 miljoni eiro.

Ar mērķi, lai valdība agrāk piedāvātu risinājumu veselības finansēšanas sistēmai, ZZS rosinājums paredz arī veselības pakalpojumu finansēšanas nodrošināšanu atviegloto grupām līdz 2023.gada beigām, nevis 2024.gada beigām, kā to paredz Sociālo un darba lietu komisijas virzītais likumprojekts.

ZZS priekšlikums iesniegts Sociālo lietu komisijas virzītajā likumprojektā, kas paredz līdz 2024.gada beigām pagarināt atviegloto grupu tiesības uz veselības aprūpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu