Joprojām sniega dēļ braukšanas apstākļi apgrūtināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Braukšanas apstākļi visā valstī vēl aizvien sniega un sniegputeņa dēļ ir apgrūtināti,  informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Usmai, Liepājas šosejas (A9) posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Kalvenei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā. Īpaši apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kurzemē ir Talsu, Tukuma un Skrundas apkārtnē, Vidzemē - Valmieras un Gulbenes apkārtnē, bet Latgalē - Daugavpils, Krāslavas, Preiļu, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē.

Sniegotos ceļa posmu attīra no sniega, slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, uz ceļiem strādā 76 ziemas tehnikas vienības.

Meteorologi brīdina, ka Kurzemē snigšana un putināšana turpināsies arī dienas laikā, savukārt valsts centrālajā daļā ir iespējams apledojums.

LVC atgādina, ka snigšanas laikā sniega kārta un apledojums veidojas atkārtoti. Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

LVC arī atgādina, ka ceļi ar grants segumu ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem var informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu