VIDEO 20 gadus veca sieviete Codē tiek piekauta līdz nāvei; mirusī, iespējams, gaidīja bērnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Attēls ilustratīvs.
Valsts policija. Attēls ilustratīvs. Foto: Diāna Lozko/LETA

Kāds vīrietis Codē līdz nāvei piekāvis savu mīļoto sievieti, kurai bijuši vien 20 gadi. Vardarbība bijusi regulāra, bet abi bija paraduši lietot alkoholu, informē TV3 raidījums "Degpunktā". 

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka sieviete pēc neveiksmīgas laulības un pēc tam, kad no viņas nošķirti trīs bērni, atgriezusies dzīvot Codē pie savas mātes. Klīst runas, ka sieviete bija ceturtā bērna gaidībās. 

Kāda vietējā iedzīvotāja stāsta, ka bieži vien gan māte, gan meita redzētas ar zilām acīm. Bērnu māte pieļāvusi, ka vīrietis sitis.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 37 gadus vecs vīrietis.

Policija sākotnēji sāka kriminālprocesu par slepkavību, tomēr vēlāk kriminālprocess tika pārkvalificēts par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa stāsta, ka sākotnē izmeklēšanā noskaidrots, ka 2002. gadā dzimusī sieviete 3. decembrī dzērusi, iespējams, izcēlies konflikts, kura rezultātā nodarīti miesas bojājumi, kas izraisījuši, iespējams, nāvi. Tagad turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu nozieguma motīvus un nāves apstākļus.

Likumsargi atgādina, ka arī apkārtējie, kas redz un zina par vardarbību, nedrīkst palikt vienaldzīgi.

Pat ja cietusī vai cietušais pats nav gatavs atzīt notikušo, likumsargi, ierodoties adresē un izvērtējot situāciju, varmāku var nošķirt bez cietušā iesnieguma un novērst traģēdiju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu